PREDSEDNIK Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da je Dan Republike Srpske simbol srpske slobode i junaštva, a da je njegovo obeležavanje 9. januara već 32 godine kost u grlu svim srpskim neprijateljima.

ШЕШЕЉ ПОСЛАО МОЋНУ ПОРУКУ НА ДАН РЕПУБЛИКЕ: Већ 32. године је 9. јануар кост у грлу свим српским непријатељима

Foto: EPA/Koča Sulejmanović

– Svi časni Srbi su ponosni na Republiku Srpsku koja je nastala u odbrambeno- otadžbinskom ratu. U temelje Srpske ugrađeno je više od 20.000 uglavnom mladih života. SRS je ponosna na sve borce koji su se borili za srpske nacionalne interese u bivšoj Bosni i Hercegovini, posebno na dobrovoljce SRS koji su se časno borili, a neki i život dali za ovu srpsku državu – rekao je Šešelj u pisanoj izjavi.

On je podsetio da mu je Asocijacija Stvaraoci Republike Srpske dodelila 24. oktobra 2015. godine „Oktobarsku spomenicu 1991“ za „veliki doprinos u stvaranju Republike Srpske“.

– SRS uvek je bila i biće na strani Republike Srpske i neprekidno ćemo činiti sve protiv utapanja ove srpske države u unitarnu Bosnu i Hercegovinu. Oštro se protivimo i nasrtajima na Republiku Srpsku koji, nažalost, dolaze i od nekih prozapadnih političara u Srbiji i kojima kao i građaninu Šmitu smeta obeležavanje Dana Republike Srpske 9. januara kada i mnoge srpske familije slave krsnu slavu Svetog arhiđakona Stefana – kazao je Šešelj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora - Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora – Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

PUNIH 90 dana prošlo je od tragedije u Banjskoj, 24. septembra, kada su u sukobu sa takozvanom kosovskom policijom stradala trojica Srba – Stefan Nedeljković (31) iz Zvečana, Igor Milenković (50) i Bojan Mijailović (30) iz Leposavića. Stefan, Igor i Bojan sahranjeni su nakon šest dana agonije kroz koje su prošle njihove porodice. Međutim, njihova agonija tog dana nije završena – tri meseca kasnije, oni i dalje ne znaju kako su stradali njihovi najmiliji – rezultata obdukcije ubijenih Srba još uvek nema, a nema ni naznaka da će ih uskoro biti.

27. 12. 2023. u 07: 00

Originalni tekst