SBB kompanija je i ove godine zajedno sa učenicama osnovnih škola obeležila Međunarodni dan devojčica u informaciono komunikacionim tehnologijama (IKT).

Učenice završnih godina osnovnih škola “Zmaj Jova Jovanović”, “Sveti Sava” i “Đorđe Krstić” iz Beograda, posetile su poslovnu zgradu SBB kompanije i imale priliku da čuju poslovna iskustva uspešnih žena iz Sektora za IT podršku, Direkcije za inženjering i Sektora za video servise.

“Veoma smo ponosni na to što smo i ove godine ugostili 30 devojčica i pružili im priliku da se upoznaju sa mogućnostima koje pruža oblast informaciono-komunikacionih tehnologija. SBB je kompanija u kojoj 51% čine žene i smatram da je važno da devojčice motivišemo i podržimo pri odabiru budućih profesija. Naše koleginice su danas podelile svoja profesionalna iskustva i verujem dodatno inspirisale sve devojčice, a mi ćemo nastaviti da i narednih godina obeležavamo ovaj bitan datum”, izjavila je Jela Krivokapić, menadžerka za odnose sa javnošću SBB kompanije.

Međunarodni dan devojčica u IKT-u ima za cilj da podstakne devojčice da se vode svojim interesovanjima i da ih motiviše da razmišljaju o karijerama u ovoj dinamičnoj industriji.

SBB kompanija pruža mogućnost učenicima srednjih stručnih škola i studentima različitih fakulteta da se kroz program prakse upoznaju sa poslovanjem telekomunikacione industrije i steknu svoja prva radna iskustva.

Post Views: 64

Originalni tekst