ZVANIČNA poseta predsednika Rusije Vladimira Putina Minsku trajala je 25 časova, od kojih je čak 14 ruski predsednik proveo razgovarajući i radeći sa liderom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, javljaju telegram kanali bliski pres službi beloruskog predsednika.

ПУТИН И ЛУКАШЕНКО РАЗГОВАРАЛИ ЧАК 14 САТИ? Нови детаљи сусрета руског и белоруског председника

Foto: Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Šef ruske države doputovao je u četvrtak kasno uveče u zvaničnu posetu Belorusiji. Lukašenko ga je dočekao na aerodromu.

Kako otkrivaju izvori bliski beloruskom lideru, Lukašenko je Putina odmah po dolasku pozvao u jedno obližnje selo kod Moskva, gde su predsednici zajedno večerali u neformalnoj atmosferi. Razgovor je trajao četiri sata, a lideri su se rastali tek oko pola četiri ujutru, piše RIA.

U petak, Lukašenko i Putin su razgovarali u užem i proširenom formatu, a potom i sa medijima. Nakon ovoga, predsednici su nastavili dijalog na radnom ručku.

Putin je oko ponoći napustio Belorusiju, a do aerodroma ga je ispratio Lukašenko.

Lideri su za tih 14 sati uspeli da razgovaraju o svim pitanjima, o kojima je trebalo da se diskutuje, dogovorili su se o daljim kontaktima, a Putin je Lukašenka, takođe, pozvao u goste. 

BONUS VIDEO: BAJDENOVO PRISTANIŠTE: Pomoć pristiže

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Originalni tekst