Telo zastavnika prve klase M. T. pronađeno je jutros u kanalu Dunav-Tisa-Dunav, prenosi N1.

Jedan podoficir Vojske Srbije je teže povređen, dok se za drugim tragalo posle incidenta tokom vežbe na kanalu Dunav-Tisa-Dunav. U pitanju je bila pokazna tačka ronilačke jedinice, kada dvojica ronilaca iskaču zajedno iz helikoptera u pokretu.

Incident se desio kod vojnog poligona „Orešac“ u Deliblatskoj peščari i to tokom vežbe pripadnika 72. brigade za specijalne operacije.

„U pitanju su iskusni i uvežbani vojni specijalci, koji su tu vežbu sigurno izveli mnogo puta do sada, pa nije jasno šta se tačno desilo. Da li je došlo do iznenadnog udara vetra ili je po sredi neka druga okolnost koja je uticala da ova rutinska vežba pođe po zlu, tek treba da se utvrdi. Moguće je da su možda bili previsoko ili da je helikopter išao brže nego što treba, sve to tek mora da se istraži“, objasnio je sagovornik Nova.rs.

Kako je ranije saopšteno iz Ministarstva odbrane, do incidenta je došlo prilikom vežbe helikopterskog desanta u vodu, na kanalu Dunav-Tisa-Dunav prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala, u rejonu vojnog kompleksa „Orešac“ oko 12.15 časova.

Povređeni podoficir, koji je odmah prebačen u bolnicu, još uvek je u teškom stanju.

Post Views: 91

Originalni tekst