Košarkaški klub Panatinaikos osudio je danas suđenje na prvoj utakmici četvrtfinalne serije plej-ofa u kojoj je Makabi u Atini pobedio rezultatom 91:87, ističući da „sportsko polje nikad ne bi trebalo koristiti za zarastanje rana“, aludirajući na rat između Izraela i Palestine.

ПРЕЖИВЕЛИ СМО МАСАКРЕ, АЛИ ОВО... Панатинаикос бесан, криви му ратови што је изгубио у Евролиги

Foto: EPA-EFE/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

Ovim povodom Panatinaikos se oglasio saopštenjem.

 –  Nažalost, još jednom smo, došavši do najkritičnije tačke u sezoni u Evroligi, gde smo uložili veliki napor da se Panatinaikos vrati u vrh, bili svedoci „grube operacije“ koja nas je podsetila na „masakre“ koje smo pretrpeli u vreme vladavine Đordija Bertomeua Evroligom – stoji na početku saopštenja.

Nastavljeno je u istim stilu o u narednim rečenicama.

 – Ne želimo da verujemo da tragične stvari koje se dešavaju širom sveta koje nas sve rastužuju (u Rusiji, Ukrajini, Palestini i Izraelu) mogu uticati na profesionalnu košarku. Nažalost, jučerašnje očigledne greške ne dozvoljavaju nam da smislimo drugi razlog za ono što se desilo – piše u nastavku saopštenja.

Iz Panatinaikosa dalje ističu da „sportsko polje nikad ne bi trebalo koristiti za zarastanje rana i situacija kroz koje ljudi prolaze i da košarka mora uvek da se drži podalje od svega ovoga“.

 – Panatinaikos je dokazao, ne samo ove godine već i istorijski, koliko voli košarku. Kao što je dokazao i da znojem svojih sportista, emocijama miliona navijača, sa novcem koji ulaže i ogromnim trudom, ustaje, udara šakom o sto i bori se do kraja. Panatinaikos ima 116 godina istorije, možda i duže od nekih država. Pokažite nam dužno poštovanje i prestanite da nas potcenjujete – zaključuje se u klupskom saopštenju.

Drugi meč četvrtfinalne serije Panatinaikos – Makabi igra se u četvrtak od 20 časova i 15 minuta u Atini. Makabi vodi 1:0 u seriji, a na Fajnal for će klub koji prvi stigne do tri pobede.

BONUS VIDEO: Košarkašice Mege osvojile Kup pobedom nad Partizanom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst