Čuveni srpski fotograf Tomislav Peternek preminuo je danas u 91. godini u Beogradu, potvrdili su članovi njegove porodice za domaće medije.

Tomislav Peternek počeo je davne 1954. godne da se bavi fotografijom, a od 1970. je bio i urednik fotografije u beogradskom nedeljniku NIN. Na istoj poziciji je ostao do 1993. kada se penzionisao. 

Pored posla, Tomislav se bavio i primenjenom fotografijom, modnom, reklamnom i podvodnom.

U tom periodu objavljuje oko sedamsto naslovnih stranica ovog časopisa. Uporedo uz rad u foto-žurnalizmu, Peternek se bavio i primenjenom fotografijom, reklamnom, modnom i podvodnom.

Foto: Printscreen You Tube

 

Peternek  je bio i akreditovan dopisnik pri Ministarstvu informisanja Jugoslavije od velikih foto agencija; Reuters, Eastlight, Contrast, UNICEF  i Corbis-Sygm-u iz Pariza. Živeo je i radio u Beogradu.

Tomislav je takođe i otac naše poznate voditeljke Tanje Peternek i deda glumice Tamare Aleksić, ali se u javnosti nikada nisu pojavljivali zajedno, stoga i ne čudi što je ove informacije malo ko znao.

Prva ljubav Nataše Bekvalac tragično izgubila život: Njemu je posvetila ovu emotivnu baladu

sledeća vest

Hronika

Zvicer planirao likvidaciju škaljarca na Svetoj Gori? Skaj prepiska kavčana Stanje povređenih u stravičnoj nesreći u Leskovcu: Povređena šest tinejdžera

Hronika

Stanje povređenih u stravičnoj nesreći u Leskovcu: Povređena šest tinejdžera

U stravičnoj saobraćajnon nezgodi koja se dogodila u Leskovcu, kada je kombi sleteo sa puta, povređeno je devet osoba od kojih je pet tinejdžera. Povređeni su: V.Ć. (51), M.Ć. (19), M.S. (18), A.S.(20), L.S. (19), M.S. (19), L.Ć. (17), A.S. (14), R.S. (46)

Srbin i Nemac pokušali da opljačkaju Skinuo pločice sa jakni, pa pokušao da pobegne iz radnje: Uhapšen Srbin u Italiji Bežao policijskoj poteri, pa se zabio u autobus: Vozač iz Srbije uhapšen kod devojke u Berlinu

Originalni tekst