Za 25 godina koliko postoji „Grand“ produkcija gotovo da nema pevača koji nije sarađivao sa njima. Ipak, kako je otkrio kreativni direktor Saša Popović sa nekima nisu uspeli da se dogovore.

Osnivač „Granda“, a sada kreativni direktor, Saša Popović, govorio je o osnivanju produkcije i kasnije televizije. On ne krije da je bilo dosta uspona, padova, ali i lepih momenata koje će zauvek da pamti.

Popović je priznao kako je došao na ideju da osnuje produkciju, ali i koliko je bilo teško opstati i biti najgledaniji više od dve decenije.

Foto: Youtube printscreen

 

– Ja sam samo jedan od ljudi kojima treba čestitati, ali da bi jedna firma radila ovako uspešno, kao što radi „Grand“ produkcija, to je zaista skup puno kvalitetnih i dobrih ljudi. Prvenstveno Brena i ja koji smo bili na čelu ovoga, koji smo to osnovali, napravili i imali iste poglede na ovo kako treba jedna produkcija da izgleda, a potom i mnogo zaposlenih koji godinama rade ovde sa nama. Oni su naravno doprineli da „Grand“ produkcija bude uspešna i doživi 25 godina – rekao je Saša, pa priznao koliko je bilo onih kojima su rekli da će trajati par meseci i nećete uspeti.

Popović se osvrnuo na vreme kada su oni Brena bili u produkciji „Zam“ .

Foto: ATA Images

 

–  I Brena i ja smo tada bili članovi jedne produkcije „Zam“, gde mi nismo bili vlasnici, nažalost. Brena i ja smo imali drugu viziju i zbog toga smo se odlučili da izađemo iz te produkcije i napravimo „Grand“… Za godinu, dve smo uspeli da dovedemo puno pevača u našu produkciju – priča Popović i dodaje:

Foto: ATA Images

 

– „Grand“ produkcija je imala tri vrste pevača i to je ono što je bila osnova da ovoliko dugo traje. Kao prvo, uspeli smo da dovedemo one pevače koji su već bili popularni i koji su već izgradili svoje karijere. Kao što su Cune Gojković, Tozovac, Ana Bekuta, Mira Škorić, Nada Topčagić, Vesna Zmijanac, Marinko Rokvić, Mitar Mirić, Mile Kitić, Šaban Šaulić, Snežana Đurišić. To su takve zvezde koje su činile da jedna produkcija, kao što je „Grand“ produkcija, odmah dobije snagu i vetar u leđa. Druga vrsta pevača je ona koje smo napravili van „Zvezda Granda“, poput Saše Matića, Dejana Matića, Seke Aleksić, Stoje, Jane. Mogu da kažem i Indira koja je već donekle bila popularna, ali je „Grand“ izbacio i tako dalje. Tu je bilo zaista puno tih pevača koje smo napravili od 1999. do 2006, 2007. godine. Treća vrsta pevača su „Zvezde Granda“ od 2004. godine pa na dalje, kojih ima toliko puno da ne vredi ni da pominjem, jer ako krenem, nećemo završiti – naveo je on.

Foto: Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Kako je naveo Popović, u narodnoj folk muzici, ako niste bili deo „Granda“, teško ste mogli da napravite karijeru.

– Dešavalo se, recimo Adil. On je bio na pregovorima sa nama i nismo uspeli da se dogovorimo, ali je uspeo da napravi karijeru. Ili Dženan Lončarević, mada svi su uglavnom bili u „Grandu“ – rekao je Saša.

Suzana Jovanović o počecima

sledeća vest

Originalni tekst