Pre četiri dana Nikola Rokvić je krenuo na pokloničko pešačenje do Grčke, tačnije do manastira svetog Nektarija Eginskog, kojem želi da se pokloni.

Sin pokojnog Marinka Rokvića je krenuo peške do Egine, a na tom putu će prikupljati novčana sredstvo koja će donirati pedijatrijskoj onkologiji. 

Pre Nikole i Seka Aleksić je podelila svoje iskustvo sa svetim Nektarijem.

Svojevremeno se pevačica borila za potomstvo, a kako je jednom prilikom Seka rekla, na tom teškom putu joj je upravo pomogao ovaj svetac. Popularna folkerka je išla na vantelesnu oplodnju, a po savetu svog duhovnika, ona je pila ulje svetog Nektarija, nakon čega je i zatrudnela, a onda je odlučila i da ovog sveca uzme za krsnu slavu. 

Foto: printscreen instagram/seka_aleksic

 

– Moj put ka potomstvu nije bio lak, ja sam osoba koja je sedam godina čekala da dobije dete. Moj suprug i ja smo se sedam godina borili da dobijemo dete. Vantelesna oplodnja je samo 30 odsto. Ja sam radila tri vantelesne oplodnje, treća je uspela, prve dve su bile bezuspešne. Kada smo rešili moju insulinsku rezistenciju to je bilo mnogo lakše, pila sam tablete četiri godine, one su pomogle da se taj problem reši. Kada smo se odlučili za treću vantelesnu oplodnju, po savetu svog duhovnika, oca Nikole, i na predlog još jednog sveštenika, to je otac Aca, njegov kolega, počela sam da pijem ulje Svetog Nektarija. Otac Aca je bio na Egini i doneo je ulje Svetog Nektarija, i rekao mom duhovniku, ocu Nikoli, da da meni i mom suprugu Veljku – počela je Seka, pa nastavila:

– Što se tiče ulja Svetog Nektarija tu postoji jedan pravilnik, ne možete ga koristiti bez blagoslova i postoje pravila kako se koristi, koliko kapi se uzima. Žena to popije, pričesti se i onda odlazi na proces vantelesne oplodnje. Mi smo to sve ispoštovali, Veljko i ja. Ja sam se pričestila i otišla na vantelesnu i hvala Bogu rodio se moj Jakov – rekla je ona.

Miljana Kulić i ne sluti šta se dešava sa malim Željkom: Marija sve javno obelodanila (FOTO)

sledeća vest

Originalni tekst