Srbiju na Evropskom prvenstvu u Zagrebu koje se održava od 25. do 27. aprila predstavlja 17 džudista, saopštio je danas Olimpijski komitet Srbije (OKS) na zvaničnom sajtu.

ОВУ СУ ПУТНИЦИ ЗА ЗАГРЕБ! Србија са 17 џудиста на Европском првенству

FOTO: Profimedia

Kako je saopšteno na sajtu OKS, od 17 učesnika osmoro su učesnici programa „Olimpijska kategorizacija – Pariz 2024“ – Nemanja Majdov, Aleksandar Kukolj, Strahinja Bunčić, Bojan Došen, Milica Nikolić, Andrea Stojadinov, Marica Perišić i Milica Žabić.

Strahinja Bunčić će nastupiti u težinskoj kategoriji do 66 kilograma, Nemanja Majdov u kategoriji do 90, dok će se Aleksandar Kukolj i Bojan Došen takmičiti u kategoriji do 100 kilograma.

Milica Nikolić i Andrea Stojadinov braniće boje Srbije u kategoriji do 48, Marica Perišić će se takmičiti u kategoriji do 57, dok će Milica Žabić nastupiti u kategoriji preko 78 kilograma.

Pored kategorisanih sportista programa „Olimpijska kategorizacija – Pariz 2024“, Srbiju će na Evropskom prvenstvu u džudou predstavljati i Filip Jovanović do 73 kilograma, Islam Šogenov do 81, Darko Brašnjović do 90, Igor Vračar – preko 100, Nikolina Nišavić do 52, Anja Obradović do 63kg, Jovana Bunčić do 63kg, Jovana Čakarević do 70, Milica Cvijić do 78 kilograma.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

DRUGI DERBI U ČETIRI DANA: Zvezda juriša na četvrtu uzastopnu duplu krunu, Partizan čeka na trofej od 2019. godine

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre – Pariz 2024, posebno su zanimiljive ovih dana, zbog „ruske situacije“.

24. 04. 2024. u 13:44

Originalni tekst