Neke osobe uvek žele više i spremni su na sve da to i dobiju. U njihovom ponašanju lako je uočiti pohlepu.

Astrologija ima fascinantan uvid u tipove ličnosti koje možemo da tumačimo na različite načine. Sledeći horoskopski znakovi lako bi mogli da se klasifikuju kao ‘pohlepni’.

Ovan: Vatrena ambicija

Ovan, prvi znak Zodijaka, poznat je po svojoj vatrenoj odlučnosti i neobuzdanoj ambiciji. Iako po svojoj prirodi nisu pohlepni, njihova želja za uspehom i priznanjem ponekad ih može navesti da daju prioritet sopstvenim potrebama u odnosu na potrebe drugih. Ovnovi su vođeni snažnom željom da ostvare svoje ciljeve, a ova strast se može nenamerno manifestovati kao pohlepa.

Foto: pexels.com

Bik – u stalnoj potrazi za materijalnim dobrima

Bik: materijalistički tragalac

Bik, zemljani znak kojim vlada Venera, poznat je po tome što ceni lepe stvari u životu. Iako njihova ljubav prema luksuzu nije sama po sebi negativna, ponekad se može pogrešno protumačiti kao pohlepa. Bikovi mogu da budu u stalnoj potrazi za materijalnim dobrima, zbog čega će izgledati više fokusirani na ličnu korist nego na dobrobit onih oko sebe.

Lav: Zvezda koja traži pažnju

Pod vladavinom Sunca, Lavovi žude za pažnjom i divljenjem. Njihova želja da budu u centru pažnje ponekad može da dovede do ponašanja koje drugi doživljavaju kao pohlepno. Lavovi mogu da se ‘zaglave’ u stalnom traženju priznanja, a ova intenzivna potreba za odobravanjem može se tumačiti kao gramzivost za pažnjom i pohvalom.

Foto: Shutterstock

Lav – gramzivost za pažnjom i pohvalom

Jarac: Ambiciozni strateg

Jarčevi su poznati po svojoj snažnoj radnoj etici i ambicioznoj prirodi. Iako je ova posvećenost vredna divljenja, ponekad može da se graniči sa pohlepom, posebno kada daju prednost uspehu u karijeri na račun ličnih odnosa. Jarčevi mogu da se ‘izgube’ u potrazi za moći i statusom, što potencijalno dovodi do toga da ih drugi doživljavaju kao pohlepne.​

Mesec je ušao u Ovna! 3 horoskopska znaka neka se spreme za iznenađenje

sledeća vest

Vesti

Vuk ima Daunov sindrom, ali je uspeo da ostvari svoj san! Leči ljude, a zaposlen je na Institutu reumatologije Danas se Srbija ponosi svojim herojima! Državni sekretar Antić se sastao sa borcem sa Košara Tomislavom Račićem! Doneta revolucionarna presuda u Srbiji! Ani vraćaju zamrznute embrione tri godine posle smrti supruga

Društvo

Doneta revolucionarna presuda u Srbiji! Ani vraćaju zamrznute embrione tri godine posle smrti supruga

Prošlo je tri godine od kako je suprug Ane Mladenović Marković (46), preminuo od posledica koronavirusa, a embrioni koje su njih dvoje zamrzli u jednoj privatnoj klinici u Beogradu, su prema Zakonu o biomedicinski potpomognutoj oplodnji (BMPO) još 2022. bili spremni za spaljivanje. Međutim, Ana je odlučila da se bori za svoje potomstvo i tužila je kliniku, jer joj je muž u nasleđe ostavio njihove embrione, a po Zakonu o nasleđivanju, ustanova je u obavezi da ih vrati. Posle niza različitih presuda i žalbi, od 2021. do danas, Viši sud je doneo konačnu odluku, da embrioni pripadaju majci – Ani.

Orlić žustro poručio Đilasovim botovima: Gde ste da osudite nasilje nad ženama! (VIDEO) Maja Gojković osudila napad na aktivistkinju SNS: Nasilje nad bilo kojim građaninom naše zemlje, a pogotovo nad ženama je nedopustivo

Originalni tekst