SRPSKI košarkaški trener Dejan Milojević je preminuo nakon što je doživeo srčani udar u Solt Lejk Sitiju, a ta vest rastužila je mnoge, pa i KK Crvena zvezda.

ОТИШАО ЈЕ НАШ ПРИЈАТЕЉ! Овако је Црвена звезда реаговала на вест да је умро Дејан Милојевић

FOTO: M. Vukadinović

Podsetimo, bivšem centru FMP-a, Budućnosti i Partizana između ostalih, a potom treneru Mege, Budućnosti i u trenutku smrti članu stručnog štaba Golden Stejta, pozlilo je u jednom restoranu u Solt Lejk Sitiju.

Tamo su Voriorsi u predstojećoj noći, između srede i četvrtka, od 3 sata po našem, srednjeevropskom vremenu, trebalo da igraju sa Jutom. Međutim, do tog meča neće doći. On je odložen od strane čelnika lige, a nedugo zatim objavljeno je da je Dejan Milojević preminuo.

Ta smrt je potresla mnoge, a Crvena zvezda se odmah ovako obratila javnosti:

Preminuo Dejan Milojević, naš prijatelj, veliki košarkaš, bivši reprezentativac i trener Srbije (1977 – 2024)

„Košarkaški klub Crvena zvezda sa velikom tugom primio je vest iz Sjedinjenih Američkih Država, da je naš nekadašnji zlatni reprezentativac, trener u stručnom štabu reprezentacije Srbije, veliki košarkaš, ali i naš veliki sportski prijatelj Dejan Milojević preminuo od posledica srčanog udara.

Dejan nas je napustio isuviše prerano, u 46. godini života.

Tokom igračke karijere koja je bila bogata i trofejna (Beovuk, FMP, Budućnost, Partizan, Valensija, Galatasaraj) Dejan je bio veliki radnik, veliki košarkaš, veliki rival na terenu, ali uvek dostojanstven, i naš veliki sportski prijatelj.

Sa reprezentacijom Srbije i Crne Gore osvojio je 2011. godine zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu  u Turskoj.

KK Crvena Zvezda, svi zaposleni u klubu, celokupan igrački sastav, stručni štab, menadžment kluba, bivši igrači našeg kluba koji su često vodili velike bitke na parketu sa Milojem, izražavaju porodici Dejana Milojevića najdublje saučešće povodom velikog gubitka koji su doživeli oni lično, ali i svi mi: celokupna srpska, evropska i svetska košarka.

Dejan Milojević (1977-2024) 

Neka mu je večna slava

KK Crvena zvezda“.

Dejan Milojević / FOTO:KK Crvena zvezda

Dejan Milojević – biografija

Milojević je od 2021. godine radio u Golden Stejtu, s kojim je osvojio i NBA ligu u sezoni 2021/2022.

Osim trenerskih uspeha, Dejan Milojević je imao i dobre rezultate kao igrač, pošto je čak tri puta bio MVP ABA lige sa Partizanom, tri puta je bio šampion Juba lige, dok je dva puta poneo i titulu najboljeg strelca u ovom takmičenju.

Sa reprezentacijom Srbije i Crne Gore je osvojio i zlato na Evropskom prvenstvu u Turskoj 2001. godine.

Veoma je cenjen zbog rada sa mladim igračima, naročito na „visokim“ pozicijama, a upravo je pod njegovom komandnom palicom i Nikola Jokić izrastao u košarkaško čudo, najpre u Megi, a potom se otisnuo u NBA gde je dvaput bio MVP prvenstva, a onda najkorisniji igrač finala.

BONUS VIDEO: Oni su naš ponos! Posle Đokovića, Jokiću uručeno značajno priznanje

Uskoro opširnije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst