ŠEF Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da bi bio red da Majkl Marfi bar sada, uoči povratak tamo odakle je došao, obavlja poslove ambasadora, a ne da se šepuri po institucije sa nivoa BiH koje nemaju veze ni sa diplomatijom, niti sa njegovom zemljom.

ОДЛАЗИ НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ БиХ: Срећан пут и да се више никада не врати на ове просторе

Foto: Printskrin RTRS

– Šta Marfi danas radi sa direktorom Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmenu podataka BiH (Almirom Badnjevićem) u sedištu ove instititucije u Banjaluci!? Kakve sada prikuplja podatke odlazeći ambasador i zašto baš u trenutku kada je zamenik direktora ove agencije (Petar Bilčar) odsutan – upitala je Vulićeva.

Ona je naglasila da je Majkl Marfi najveći problem BiH i najveći rušitelj Dejtonskog sporazuma koji iz dana u dan urušava dejtonsku BiH.

Vulićeva je rekla da Marfi, iako već na izlaznim vratima BiH, nastavlja da obmanjuje bosanske muslimane i da im daje lažnu nadu da će im on, uz pomoć turiste Kristijana Šmita i pojedinih zemalja članica UN, ostvariti ratni san i svoriti unitarnu BiH, što se, za njegovu informaciju, nikada neće desiti.

– Bolje bi mu bilo da još ovo malo mandata što mu je preostalo u BiH ne izlazi iz svojih odaja i na taj način bar malo spere ljagu sa svog imena i svoje sramne diplomatske karijere. Jedino po čemu će ostati upamćen jeste da je Majkl Marfi najveći rušitelj dejtonskog uređenja BiH i svakog diijaloga i dogovora domaćih političara, kao i najveći mrzitelj Srba. Zato mu želimo srećan put i da se više nikada ne vrati na ove prostore, ni turistički, ni u prolazu – poručila je Vulićeva.

(SRNA)

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst