Poštovani čitaoci,

Prošle nedelje Srbija je dobila Vladu sa 31 ministartsvom, koliko Amerika i Indija imaju zajedno. Premijer je ekspoze završio crnogorskim pokličom, „Neka je večna Srbija“, što je normalno za državu koja sumnja u svoju državnost ili se od nekog oseća ugroženo. Ministarka za porodicu postala je Milica Zavetnica, dok je promocija delovala kao proslava mature, i to tužna, za razliku od prve Vučićeve na kojoj je glavna zvezda bila hrvatska predsednica.

Zoran Panović je u odličnom tekstu „Zavetnička vlada“ krstio sve to, a Nedeljnik je povodom 9. maja, Dana ponede i Dana Evrope (koje pobede, i koje Evrope) izašao s naslovnom stranom koja neće proći sjajno na kioscima, ali će osvojiti mnogo nagrada i mi ćemo godinama ponosni na nju.

Na Velikim pričama prošle nedelje bavili smo se posledicama izbora u Hrvatskoj, i novoj koaliciji, i to tako što je Jasmin Klarić, pre famoznog utorka sve najavio.

Ivica Ivanišević napisao je tekst koji je bio jedan od najkomentarisanijih na društvenim mrežama „Kako voljeti vlastiti narod kad je njemu većinski stalo do onoga što je tebi odbojno?“

O poseti Sija, i uopšte rastu Kine, bilo je nekoliko zapaženih tekstova. Željko Pantelić je, naravno, napisao glavni, s podnaslovom „Vremena su se drastično promenila u poslednjih pet godina i jedini koji ne žele da vide tu promenu su Vučić i Orban“, Ognjen Radonjić odgovorio je na pitanje kako se zemlja koja je 1978. bila na nivou razvoja najsiromašnijih afričkih zemalja tako razvila, dok smo iz novog Mond diplomatika izvukli tekst u kome se objašnjava da li je Kina zaista opasnost za zapadni svet.

Oko NBA plejofa objavili smo veliki okrugli sto o trećoj MVP tituli Nikoli JokićuToni Lazarušić je opet (pre vremena) u odjavi Denverove serije sa Lejkersima najavio sve ovo što im se dešava sa Minesotom , dok je Miloš Jovanović napisao jedan od The tekstova.

Od psiholoških priča ističem jednu naše nove autorke Sare Kuburić, jedne od najpoznatijih psihoterapeutkinja za milenijalce u svetu, koja je imala redovnu kolumnu za USA Today. Njen prvi tekst o prijateljstvima bio je apsolutno „najlajkovaniji“ i “najdeljeniji” na mrežama, a mi smo jako srećni što će naši čitaoci od sada na svake dve nedelje samo na Velikim pričama moći da čitaju njene tekstove.

Danas vas na Velikim pričama očekuje priča o Mimarinom blagu (nacističkom), od galeriste i jednog od najvećih poznavalaca umetnosti Davida LauferaIan Bremmer prvi put kaže da će Ukrajina teško izbeći podelu, dok Marko Prelević, meni oduvek najčudniji poznavalac Evrovizije, a mnogi kažu najbolji, uz podsećanje na jednu davnu priredbu najavljuje ono čime ćemo se baviti ovog vikenda.

U podkastu „Kako da izgradite bolji život“ jasno je tema o kojoj priča ceo svet „Baby Reindeer“, i to iz psihološkog ugla. Odnosno kako da shvatite (pre nego što bude kasno) neke od problematičnih primera ponašanja – erotomanija, jednostrana zaljubljenost, opsesija.

Ili kako je Mirjana Narandžić krenula seriju o seriji, pa da je ja završim:

sent from my iphone

sen form my iphon

sent From my Iphone

senttt frm my i Phone

P. S.

Na kraju, ne zaboravite, i dalje traje naša velika majska akcija u kojoj prvi put nudimo besplatnu prijavu za Velike priče mesec dana.

Pošaljite prijateljima, ili im poklonite pretplatu. Mnogi kažu da je to najlepši poklon koji su nekom poslali, primaoci najoriginalniji koji su dobili.

Poklon koji se otvara svakog dana. I to godinu dana. Dakle, bolje od flaše vina…

Poklon pretplata

https://velikeprice.com/shop/?gift=1

Akcija

https://velikeprice.com/shop/

Uživajte u Velikim pričama i kolekcionarskom broju Nedeljnika.

A mi se ovde ponovo čitamo sledeće nedelje.

Sent from my Iphone.

Veljko Lalić

Post Views: 8

Originalni tekst