Novosadski i Pokrajinski odbor stranke Zajedno izlaze na lokalne izbore: “ U trenutku opšteg okupljanja novosadske opozicije nemamo nikakva prava da ostanemo po strani“

A. L.danas 12:00

Novosadski i Pokrajinski odbor stranke Zajedno izlaze na lokalne izbore: foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Novosadski i Pokrajinski odbor stranke Zajedno ipak će izaći na lokalne izbore, iako je ova stranka donela odluku da ne učestvuje, kako je danas navela, „na bilo kakvim izborima“ zakazanim za 2. jun.

– Potpuno razumemo razloge centrale stranke za bojkot svih lokalnih izbora, uslovi ovih izbora daleko su od slobodnih i demokratskih, ali sa druge strane građani očekuju od nas izlazak na izbore i jasno suprotstavljanje daljoj propasti naše zemlje i građana. Bojkot i plišane revolucije nisu do sada dale rezultata, vreme je da se suprotstavimo – saopštili su iz ova dva odbora.

Kako dodaju, preko milion građana je napustilo zemlju, zarobljeni smo u koruptivnim radnjama SNS kartela, prljavim investicijama i ponižavanju građana.

– U Novom Sadu, preko 19 stranaka i pokreta postiglo je dogovor da solidarno pruže otpor daljem poniženju. Naši odbori u Vojvodini neće odustati od borbe, u svim formatima. Članstvo i građani očekuju naše puno učešće u izborima, makar bili neravnopravni. Postignuto jedinstvo, nakon niza godina, garantuje da će Novi Sad biti prvi slobodan grad u Srbiji – nastavljaju dalje u saopštenju.

Pozivajući se na osnovne principe stranke Zajedno, teritorijalnu i organizacionu decentralizaciju, kao i na autonomnu poziciju punopravnih konstituisanih stranačkih odbora, Zajedno za Novi Sad ističe izričitu nameru izlaska na predstojeće novosadske izbore, što je odluka koju su kako kažu, u više navrata precizno i detaljno argumentovali, bilo u javnom prostoru, bilo na stranačkim organima.

– Zajedno za Novi Sad iznikao je na borbi protiv nepravde, protiv autokratske i centralističke vlasti, i borbi za bolji Novi Sad. U trenutku opšteg okupljanja novosadske opozicije nemamo nikakva prava da ostanemo po strani. Drugog juna oslobađamo naš grad, zajedno, to se od nas očekuje – zaključili su u saopštenju.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Povezane vesti

Najnovije

Izbori 2024

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.

Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.

– Srđan Gojković Gile, muzičar

Originalni tekst