Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

IgaBiva

Premijera filma Ghostbusters: Frozen Empire predviđena je za 22.03. ove godine, ali već se smatra da će oDmah na startu zaraditi između 43 i 45 miliona dolara od prikazivanja u 4300 velikih dvorana.

U novom filmu, čija se radnja dešava četrdesetak godina nakon one u prvom filmu, porodica Spengler odlučuje da napusti Summerville, u Oklahomi i vrati se tamo odakle je sve počelo – kultnom vatrogasnom domu u New Yorku – i pomogne originalnim Ghostbustersima, koji su razvili strogo poverljivu istraživačku laboratoriju za hapšenje duhova! Ali kada otkriće drevnog artefakta oslobodi zlu silu, novi i stari Isterivači duhova moraju da udružesnage kako bi zaštitili svoj dom i spasili svet od drugog ledenog doba.

Nove „isterivače duhova“ tumače Paul Rudd, Carrie Coon i Finn Wolfhard, dok one „veteranske“ tumače Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson i Annie Potts.

Prethodni film franšize Ghostbusters: Afterlife tokom „otvarajućeg vikenda“ zaradio je 44 miliona dolara, odnosno 204 miliona od svetske distribucije, a snimljen je za 75 miliona dolara.

Budžet Ghostbusters: Frozen Empire jeste 100 miliona dolara, pa se potrebnoda premaši zaradu prethodnog da bi opravdao namere filmadžija.

Reditelj i koscenaristanovog filma jeste Gil Kenan (A Boy Called ChristmasPoltergeistCity of EmberMonster House). Drugi koscenarista filma jeste Jason Reitman, reditelj prethodnog nastavka Ghostbusters: Afterlife iz 2021. godine, sin Ivan Reitmana koji je potpisao prva dva filma – Ghostbusters (1984.) i Ghostbusters II (1989.).

Originalni tekst