Muzička diva Nina Badrić progovorila je o problemu seksualnog nasilja i uznemiravanja te otkrila s kakvim se oblicima zlostavljanja i sama susrela u karijeri, kao i da se našla u nekim opasnim situacijama. Dotakla se i posrnulog reditelja Dalibora Matanića i optužbi koje mu se stavljaju na teret.

Iako je istakla kako Matanića ne poznaje lično, dodala je da joj je čudno kako se o tome godinama navodno sve znalo, a niko ništa nije rekao ranije. Nije joj se svidjelo što je kao zlostavljač dobio ‘simpatizere’.

“Koliko vidim u komentarima, i on je dobio ‘simpatizere’ nakon svoje pokajničke izjave, što smatram suludim. Niko ne bi trebao iskazati empatiju prema osobi koja zbog svog položaja u društvu i moći koju ima na bilo koji način uznemirava saradnice”, rekla je pjevačica u velikom intervjuu za Story.

Na pitanje “s kojim se ona neugodnim situacijama susretala u odnosu na nekog muškarca na poziciji moći”, Nina je otkrila kako je bilo teško zadržati dostojanstvo te da je platila visoku cijenu svoje nezavisnosti.

“U ovom poslu kao ženi niko mi nije čuvao leđa, pa sam sama sebi morala biti čuvar i korektor. Mnogi su se ‘očešali‘ o mene jer su znali da me nema ko braniti”, rekla je Nina i istakla kako ju je na njenom putu čuvao Bog.

“Doživjela sam puno puta ucjene, nepravde i zastrašivanja moćnih muškaraca. U životu sam, nažalost, upoznala i psihopate u pravom smislu te riječi koji su me pokušali psihički ili emocionalno zlostavljati. Zapravo, ispravnije je reći slomiti. Nažalost, to su redom bili muškarci koji su demonstrirali svoju silu u datom trenutku. To su teške situacije kojih se nerado sjetim”, prisjetila se Nina Badrić.

(Express / CDM)

Originalni tekst