Košarkaši Denver Nagetsa posle serije pobeda, poraženi su na svom terenu od Finiks Sansa 104:97, a srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je solidan meč u kojem je bio blizu novog tripl-dabla.

НИКОЛИ ЈОКИЋУ ИЗМАКАО НОВИ ТРИПЛ ДАБЛ: Дурент опет очитао лекцију Нагетсима (ВИДЕО/ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

Jokić je duel sa Finiksom završio sa 22 ubačena poena, 10 asistencija i 9 skokova, a tokom celog susreta mučio se sa šutom sa distance. On je pogodio samo jednu trojku iz pet pokušaja, a nasuprot sebe imao je neverovatnog Kevina Durenta koji je bio raspoložen i meč završio sa 30 poena.

Kada je o samom susretu reč, već od prve deonice bilo je jasno da će Denver morati dobro da se oznoji kako bi upisao i peti uzastopni trijumf. Odstarta meča, Sansi su bili bolji rival i diktirali ritam meča. Gosti su vodili, a Denver je pratio tokom prvog dela igre i uspevao tek da izjednači, ali ne i da povede.

Posle 29:29, do poluvremena Durent i drugovi igrali su sve bolje. Tako, do prve dvocifrene prednosti dolaze sredinom druge deonice za 42:31.

Nagetsi, koji su na ovom meču igrali bez povređenog Džamala Mareja, uspevaju preko Jokića  Gordona da se, još jednom, približe na 54:52, ali je njihov nalet zaustavljen pa se na poluvreme otišlo sa zaostatkom domaćina od -7, 59:52.

U nastavku, Finiks serijom poena dolazi do maksimalne prednosti od +15, 71:56. Majk Meloun tajm-autima pokušava da dobije reakciju svojih košarkaša, i u tome uspeva pošto Nagetsi prave seriju od 12:0 i ponovo se vraćaju u meč. Ali, kao i tokom većeg dela susreta, vođstvo i preokret su izostali pošto Sansi, po ko zna koji put na meču, uspevju da se konsoliduju i vrate dvocifrenu prednost, 83:73.

Trener Majk Meloun ponovo je tajm-autima pokušavao da prodrma svoj tim, ali u tome nije uspeo. Finiks je rutinski sačuvao prednost i zasluženo slavio.

Posle ovog poraza, Denver je prekinuo seriju od četiri pobede i sada je na skoru od 51 pobede i 22 poraza. Za vratom mu dišu Oklahoma i Minesota koji imaju po pobedu manje uz isti broj poraza.

BONUS VIDEO SVI KAO JEDAN: Igrači i navijači Zvezde zajedno proslavili Kup Koraća

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst