Dejan Drašković, finalista muzičkog takmičenja „Nikad nije kasno“, napadnut je u Lepetanima od strane tri Albanca.

Nakon nemilog događaja, pevač Dejan Drašković je objasnio da su na njega nasrnuli Albanci zbog tablica na automobilu.

– Jedna, naizgled bezazlena situacija… Vraćao sam se sa nastupa iz Tivta, hvatao sam trajekt iz Lepetana, a vozio sam pozajmljen automobil koji ima srpske table, jer je moj automobil bio na popravci. Pored mene su se zaustavila tri automobila italijanskih tablica, iz jednog su izašla tri čoveka, dva momka i jedan onako, ozbiljnijih godina koji je počeo glasno da me psuje na albanskom jeziku – počeo je priču Dejan i nastavio:

Foto: Printscreen You Tube

 

– Ustao je, izašao iz kola, a uz to je i pljuvao nekoliko puta, onako teatralno, po mom automobilu. U početku mi nije bilo jasno šta se dešava, čuo sam galamu i gledao u svoj telefon, što bi se reklo gledao sam svoja posla. Međutim, mi smo takav narod da iz svakog jezika pokupimo nešto tako da sam ja naučio albanske psovke i uspeo sam da ga razumem. Psovao mi je srpsku majku, ali sam uspeo da ostanem pribran iako je u meni, u prvom momentu proradilo ono nikšićko da bi izleteo iz kola i obračunao se fizički.

Iako mu je malo falilo da plane, uspeo je da ostane pribran i ignoriše uvrede na nacionalnoj osnovi, ali i da potraži pomoć od stručnih lica.

Foto: Printscreen You Tube

 

– Imajući u vidu da u takvim situacijama treba da proradi racio, uspeo sam da se ponesem racionalno. Pozvao sam policiju. Mi smo u tom trenutku čekali trajekt na strani Lepetana i kao za baksuz nije bilo drugog automobila, samo ta tri, italijanskih tablica. Da sam nešto pokušao neslavno bih završio sigurno. Da sam Čak Noris 10 ljudi je puno da se obračunaš, šalim se naravno. Ne ide da se jedan intelektualac obračunava fizički sa nekim. Očekivao sam da organi reda urade svoj posao, a tako je i bilo. Ja sam izašao sa trajekta, išao sam za njima sve vreme, pratio ih i obaveštavao policiju kuda se kreću. Interventna jedinica MUP-a Crne Gore ih je zaustavila. Ja sam dao izjavu, a oni su privedeni. Noć su proveli u pritvoru u Tivtu i sačekali su suđenje u Kotoru – ispričao je Dejan za „Grand“, a na pitanje da li se uplašio, obzirom da je bio sam, odgovorio je:

Foto: Printscreen You Tube

 

– Adrenalin je proradio, srce je htelo da mi iskoči iz grudi, ali ne iz straha, već iz besa. Nisam mogao da verujem da se to dešava u Crnoj Gori, u mom mestu, gde sam odrastao. Moja porodica je tu 600 godina, pa ne mogu da verujem da se to dešava. U početku nisam mogao da se snađem, bes je proradio… Čuo sam ja i komentare kako bi drugi na mom mestu obračunali, ma šta bi na 10 ljudi… Ko zna, možda su bili i naoružani, kako da znam.

Dejan tvrdi da su Albanci ubrzo shvatili da je potražio pomoć nadležnih institucija.

– Glasno sam pričao telefonom sa policijom i diktirao registarski broj tablice. Tada su shvatili da su se zeznuli. Shvatili su da se radi o čoveku koji je iz Crne Gore. U automobilu je mogao da bude bilo ko, mogao je da bude Albanac, Hrvat, Bosanac, ko god. Sve u svemu, srpska tablica je izazvala bes, videla se ta mržnja, strastveno je nastupio. Ranije se nisam nalazio u takvim situacijama, pa mi je bilo baš čudno – istakao je Drašković i dodao da ni sam još uvek nije svestan šta je doživeo u svojoj zemlji, ali da je čuo da je takvih napada bilo i ranije.

Foto: Printscreen You Tube

 

– Državljani Albanije često idu prelaze preko Crne Gore kada idu za zapadne zemlje, što je normalno, ali ovo nije prvi takav slučaj. Traže kavgu uvek, čuo sam od prijatelja koji su imali sličnih problema. Čak su mi se i radnici sa trajekta žalili da ih napadaju, ne znam što ne prijave, kao što sam ja to uradio – pita se i dalje i otkriva epilog nemilog događaja.

– Odveli su ih u Prekršajni sud i kada sam došao tamo, čuo sam da priča naš jezik i da da je tražio samo da plati kaznu i da ide. Platio je 210 eura kaznu, plus sudski troškove koje ako platiš odmah, ostane oko stotinak evra. Ja se pitam koja je cena vređanja na nacionalnoj osnovi, 150 evra je sramotno za jedan takav prekršaj. Prošao je zaista bez većih posledica. Meni je lična satisfakcija što je proveo noć u pritvoru i što mu je to omelo planove, možda će drugi put da razmišlja drugačije. Ali ne može čovek a da se ne pita kakav tek tretman imaju Srbi na Kosovu, kad se ovako ponašaju u Crnoj Gori – zaključio je Dejan.

Ša ušao u crveno: Nenad Aleksić na ivici ludila, počeo da baca i lomi stvari po kući, obezbeđenje odmah reagovalo

sledeća vest

Originalni tekst