U prvom kolu Svetskog prvenstva u snukeru sastaće se Roni O’Saliven i Džekson Pejdž (15:30).

НАЈБОЉИ СВИХ ВРЕМЕ ЗАПОЧИЊЕ АВАНУТУРУ НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ: Легендарни ОСаливен јури осму титулу!

Foto: Profimedia

Roni O’Saliven je najbolji igrač u istoriji snukera, a ni to što ima 48 godina ga ne sprečava da igra na izuzetno visokom nivou. Čak se može reći da mu je ova sezona jedna od najboljih u bogatoj karijeri.

Na startu je osvojio Šangaj četvrti put zaredom, a nakon toga je osvojio, uz Svetsko prvenstvo dva najveća turnira u sezoni, Masters i Ju-Kej čempionšip pobedivši u finalima Dinga (10-7), odnosno Alija Kartera (10-7).

Sve što mu je preostalo je da osvojio i Svetsko prvenstvo u Šefildu, kako bi kompletirao popularnu “triplu krunu“ snukera.

On je ovaj turnir osvajao sedam puta u svojoj karijeri što je uz Stivena Hendrija najviše od svih igrača u modernoj eri i sada će imati odličnu priliku da se usami na vrhu liste sa osam titula, jer na ovaj turnir dolazi kao glavni favorit.

Za prvog protivnika imaće Velšanina Džeksona Pejdža koji je do glavnog žreba došao preko kvalifikacija. U njima je prvo savladao Grema Dota (10:5), a zatim je bio bolji i od Nopona Senghama (10:9).

Jasno je da je veliki autsajder na današnjem duelu, ali to ga može opustiti jer igra bez ikakvog pritiska protiv najboljeg igrača svih vremena.

Kvalitet je na trani O’Salivena i verujemo da će ostvariti rutinski trijmf na startu Svetskog prvenstva.

NAŠ TIP: hendikep frejmova 1 (-4,5) (kvota 1,92)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Preporučujemo

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre – Pariz 2024, posebno su zanimiljive ovih dana, zbog „ruske situacije“.

24. 04. 2024. u 13:44

Originalni tekst