Muškarac koji se zapalio ispred krivičnog suda na Menhetnu, gde je u toku suđenje bivšem predsedniku SAD Donaldu Trampu, umro je u bolnici, saopštila je njujorška policija, a prenosi RTS.

Prema navodima američkih medija, reč je o mlađem muškarcu Maksvelu Azarelu, koji se polio zapaljivom tečnošću u parku Kolekt Pond, preko puta zgrade suda.

CNN navodi da se muškarac iz pravca suda na Menhetnu uputio prema parku gde je razbacao letke, a nakon toga se zapalio.

Njega je hitna pomoć prevezla u jedinicu za opekotine u kritičnom stanju, a kasnije je u bolnici konstatovana njegova smrt, saopštila je policija Njujorka.

Četiri policajca i jedan sudski službenik zadobili su lakše povrede prilikom gašenja požara, navela je vatrogasna služba.

Azarelo je stigao u Njujork sa Floride pre nekoliko dana, a njegova porodica nije bila upoznata da je otputovao, rekla je policija.

Policija je saopštila da nema indicija da je Azarelo izveo incident sa bilo kakvom namerom da cilja na Trampove pristalice ili demonstrante protiv njega i da nije imao nikakve namere, osim da promoviše teorije zavere koje je opisivao u pamfletima.

Donaldu Trampu se u sudu na Menhetnu sudi za navodno falsifikovanje poslovne dokumentacije u slučaju tajnih novčanih isplata porno glumici Stormi Denijels i preti mu kazna zatvora do 10 godina.

Bivši predsednik SAD se izjasnio da nije kriv po 34 tačke optužnice. Suđenje bi trebalo da traje šest do osam nedelja.

Post Views: 38

Originalni tekst