NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijan opena, pošto je juče u Melburnu u četvrtfinalu pobedio Amerikanca Tejlora Frica 7:6 (7:3), 4:6, 6:2, 6:3.

МИСТЕРИОЗНИ ГУРУ ШОКИРАО СВЕ! Због Новака Ђоковића дошао на Аустралијан опен, а сада му се и Србин захвалио (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

Sledeći rival Srbinu u polufinalu je Janik Siner, ali dok ne dođe do tog duela, mediji se bave susretom Novaka Đokovića i misterioznog gurua. 

– Divno upoznavanje sa Novakom! Ostati na vrhunskom učinku više od dve decenije u neverovatno konkurentnom teniskom krugu je izvanredno. Vaša posvećenost i razumevanje tela i uma predstavljaju izvanredan primer za druge. Sve najbolje u predstojećim mečevima – napisao je Sadguru.

A da je ovo poznanstvo veoma značilo i Đokoviću pokazuje njegov potez na mrežama,  podelio je fotografiju sa Sadguruom i napisao:

– Hvala Vam, Sadguru, što ste me posetili i gledali moj meč.

Inače, Sadguru je osnivač i šef „Isha fondacije“ u Indiji. Fondacija, osnovana 1992. godine, predvodi ašram i joga centar sa obrazovnim i duhovnim aktivnostima. Sadguru predaje jogu od 1982. Autor je bestselera Njujork tajmsa „Karma“, koji je poklonio Đokoviću, što se vidi i na fotografijama.

Čest je govornik na međunarodnim forumima i zalaže za zaštitu životne sredine od klimatskih promena, pokrenuvši mnoge inicijative.

Godine 2017. dobio je „Padma Vibhushan“, drugu najveću civilnu nagradu Indije, za doprinos duhovnosti i humanitarnim aktivnostima. 

Bonus video: JAKO MI JE KRIVO! Bogdan Bogdanović o porazu u finalu Svetskog prvenstva

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

LIVERPUL JE GOSPODAR LIGA KUPA: Klopova četa se nameračila da po deseti put osvoji ovo takmičenje

ŠAMAR ZAPADU: Svetski šampion video nove uslove da Rusi odu na Olimpijske igre Pariz 2024 i uradio - ovo!

ŠAMAR ZAPADU: Svetski šampion video nove uslove da Rusi odu na Olimpijske igre „Pariz 2024“ i uradio – ovo!

RAT u Ukrajini, odnosno „Specijalna vojna operacija“ kako to Rusija naziva, ponovo je za jednu od „sporednih“ stvari iznedrio i sportski potez. Najnovije vesti na temu „sportske sankcije Rusima“ objavio je Međunarodni olimpijski komitet (MOK), obelodanivši izuzetno stroge uslove za učešće Ruske Federacije na Igrama čiji je domaćin Pariz 2024. godine. Ali, nedugo potom desilo se i jedno „istorijsko NE!“.

23. 01. 2024. u 15: 14

Da li alkohol zaista UBIJA bakterije i viruse

Da li alkohol zaista UBIJA bakterije i viruse

ČESTO moćemo čuti da „alkohol ubija bakterije“ ili da ubija klice svih vrsta (bakterije, gljivice, viruse…) i da valja „trgnuti“ nešto žestoko kad nas hvata prehlada, spopada želučani virus, kao što bez bojazni srknemo iz tuđe čaše sa žestokim pićem jer tako „ne možemo ništa pokupiti, alkohol ubije sve“. No ispijanje votke ili rakije izgleda ipak neće ubiti klice u našem telu.

21. 01. 2024. u 09: 21

Originalni tekst