(Beta) – Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je sinoć da vlast nema nameru da popravi izborne uslove i da će zbog toga predložiti predsedništvu te stranke da se ne izađe na lokalne izbore u Beogradu 2. juna.

„Sutra je predsedništvo stranke, a čuo sam se i sa predsednikom POKS-a Vojislavom Mihailovićem, kao i sa ljudima iz predsedništva Novog DSS i po dubini stranke, i slažu se da ne izađemo na izbore. Lično, ne pada mi na pamet da izlazim na izbore. Ne znam da li sam bio dovoljno jasan. Ne pada mi na pamet. U principu se i svi ljudi iz predsedništva slažu s tim. Mislim da je stvar mnogo ozbiljnija nego što nam se čini danas“, rekao je Jovanović na N1.

On je dodao da je jedino moguće rešenje da se poprave izborni uslovi i da se izbori održe na jesen.

„Ako neko misli da do 2. juna može nešto da se promeni i da se ne ponovi 17. decembar, nema šanse za tako nešto. Fizički ne mogu da se promene uslovi“, naveo je predsednik Novog DSS.

Prema njegovim rečima, „vlast je mnogo puta pokazala da je lažovska“.

„Idealni uslovi nikada nisu bili, ali postoji granica gde treba povući crtu. Oni povećavaju malverzacije, znam neke naprednjake, sami kažu sada – preterali smo sa dovlačenjem ljudi“, dodao je Jovanović.

Kako je saopštila Nova DSS, Jovanović je za N1 rekao da „nema problem“ da ta stranka ne izađe ni na jedne izbore.

„Nek se igraju sami. Srpsko društvo treba da odreaguje na ovo ludilo“, zaključio je predsednik Novog DSS-a.

Post Views: 29

Originalni tekst