PUKOVNIK u penziji Milan Jolović Legenda smatra da je zbog postupaka muslimanskog rukovodstva u Sarajevu i kolektivnog Zapada teško stvoriti uslove za novi suživot na prostoru BiH i još teže razvijati bilo kakve odnose.

МИЛАН ЈОЛОВИЋ ЛЕГЕНДА: Муслимани неће договор, тешко створити услове за нови суживот

Foto: Printskrin RTRS

Jolović je danas u Zvorniku izjavio da je rukovodstvo Republike Srpske pokušavalo i da pokušava da pruži ruku za saradnju, te da konstantno traži dogovor unutar BiH bez strnaca i da hoće pomirenje i suživot, ali da muslimani to neće jer nisu samostalni u odlučivanju.

On je naglasio da je u svemu tome očigledno da je cilj kolektivnog Zapada da se u BiH ne razvijaju mir i suživot, nego nastoji da stvara zamrznuti sukob, što je, kaže, njihova praksa da u celom svijetu izazivaju sukobe i nestabilnost kakvu su stvorili i u BiH.

– Donošenje antisrpske rezolucije jeste politička odluka u kojoj ni muslimani neće dobiti nikakvu satisfakciju, a istorija će pokazati da je sve to bila politička odluka kolektivnog Zapada – rekao je Jolović, bivši komandant Podrinjskog odreda specijalnih snaga „Vukovi sa Drine“.

Jolović smatra da će ova rezolucija, koja je politička, kroz istoriju sama sebe izbrisati, posebno u novoj geopolitičkoj podeli sveta koja je neminovna.

– Neprekidnim traženjem i nametanjem krivice Srbima da su odgovorni za sve i svašta, Bošnjaci nastoje, ne da se Republika Srpska sama razdruži sa njima, nego oni istiskuju Srpsku iz BiH – rekao je Jolović.

(SRNA)

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Originalni tekst