IgaBiva

Konačno je objavljen zvaničan trejler za novi film Megalopolis, dug 138 minuta, koji potpisuje čuveni reditelj Frensis Ford Kopola, a koji svetsku premijeru ima na ovogodišnjem Kanskom filmskom festivalu.

Film je zamišljen kao epska bajka smeštena u zamišljenu modernu Ameriku.
Grad Novi Rim se mora promeniti, što uzrokuje sukob između Cezara Catiline, genijalnog umetnika koji nastoji da skoči u utopijsku, idealističku budućnost, i njegove opozicije, gradonačelnika Franklyna Cicerona, koji ostaje privržen regresivnom statusu quo, održavajući pohlepu, posebne interese i „partizansko“ ratovanje. Između njih je aktivistkinja Julia Cicero, gradonačelnikova kćerka, čija je ljubav prema Cezaru uzrok konačnog sukoba sa porodicom i prisiljava je da se bori za ono što zaista veruje da čovečanstvo zaslužuje.

Od holivudskih filmskih vesti izdvajamo i to da je zvanično saopšteno da je premijera superherojskog Supergirl: Woman of Tomorrow zakazana za 26.06.2026. godine, da će reditelj ovog filma biti Craig Gillespie – (I, TonyaThe Finest HoursMillion Dollar ArmFright NightLars and the Real GirlMr. Woodcock), dok će glavnu ulogu tumačiti Milly Alcock.

Takođe, za 24.10.2025. godine predviđena je premijera filma Mortal Kombat 2 (režija – Simon McQuoid – kao i u prethodnom Mortal Kombat; glavne uloge – Hiroyuki Sanada, Karl Urban, Tadanobu Asano).

Ipak, možda i najprovokativnija vest jeste da se sprema nova verzija kultnog „erotskog SF“ Barbarella, u kome će glavnu ulogu tumačiti Sydney Sweeney, a režije bi trebalo da se prihvati Edgar Wright (Last Night in SohoShaun of the Dead, Baby DriverThe World’s End, Scott Pilgrim vs. the WorldHot FuzzShaun of the Dead…).

Originalni tekst