U okviru osmine finala Liga trofeja, četvrtoligaš Vimbldon dočekuje trećeligaša Oksford junajted. Utakmica se igra od 20 časova i 45 minuta na stadionu „Plau lejn“.

ЛИГА ТРОФЕЈ ЛЕЧИ РАНЕ ИЗ ФА КУПА: Вимблдон и Оксфорд играју изнад очекивања у лигашком такмичењу, али купови им не иду најбоље

Profimedia

„Donsi“ su za vikend ispali iz FA kupa, porazom od Ipsviča 1:3, ali to nije mnogo uznemirilo nikoga u klubu pošto je prioritet ove sezone pokušaj da se domognu Lige jedan.

Direktna promocija je možda već sad nerealna, jer trećeplasirani Reksam beži već deset bodova, ali je Vimbldon u zoni plej-ofa, na poslednjem mestu koje vodi u doigravanje sa istim brojem bodova (39) koliko ima i „daleki rođak“ MK Dons.

Da je Vimbldonu mesto u Ligi jedan govori pobeda protiv lidera trećeg razreda Portsmuta, koga su eliminisali u prethodnoj rundi Liga trofeja impresivnom pobedom od 5:2 u gostima.

Oksford junajted je prošle sezone jedva izborio opstanak u Ligi jedan i ove niko od njih nije očekivao da će se boriti za vrh tabele. Trenutno su peti, sa solidnim izgledima da se nađu u plej-ofu, mada je teško očekivati da u konkurenciji Portsmuta, Boltona, Piterboroa i Derbija mogu da se nadaju i promociji.

Proteklog vikenda ispali su iz FA kupa, očekivano jer im je rival bio Koventri, ali ipak možda previsokim rezultatom u korist nebeskoplavih (6:2).

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,75)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE „KLADIONIČARSKE PRIČE“

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

PORODICA NIJE REKLA ISTINU O SMRTI? Nemački mediji otkrivaju - ovako je umro Franc Bekenbauer

RUSI SE VESELE: Lukavstvo je stvarno upalilo - UEFA poklekla!

RUSI SE VESELE: Lukavstvo je stvarno upalilo – UEFA poklekla!

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

08. 01. 2024. u 16: 26

Originalni tekst