RUSKI ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov doputovao je u Njujork, gde će učestvovati u debatama Saveta bezbednosti UN o situaciji na Bliskom istoku i u Ukrajini, prenose ruski mediji.

ЛАВРОВ СТИГАО У ЊУЈОРК: Не планира никакве контакте са Блинкеном - Учествоваће у дебатама СБ УН о Блиском истоку и Украјини

Foto: AP

Očekuje se da će poseta Lavrova UN trajati do 24. januara, preneo je Tanjug. 

Lavrov će učestvovati u kvartalnim otvorenim debatama Saveta bezbednosti UN o situaciji na Bliskom istoku, uključujući palestinsko pitanje, kao i na sastanku Saveta bezbednosti o Ukrajini koji je inicirala Rusija, javlja RIA Novosti.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je ranije da se očekuje da će na debati o Bliskom istoku biti nastavljeni razgovori o načinima izlaska iz aktuelne krize u zoni palestinsko-izraelskog sukoba.

– Što se tiče rasprave o pitanju Ukrajine, smatramo da je ovo dobra prilika da još jednom svetskoj zajednici na visokom nivou UN prenesemo stav Rusije, uključujući i onaj o političko-diplomatskim sredstvima za rešavanje krize, uzimajući u obzir legitimne ruske interese u oblasti bezbednosti – navela je Zaharova.

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusija Sergej Rjabkov izjavio je da Lavrov ne planira nikakve kontakte sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom, prenosi Interfaks. Lavrov je poslednji put posetio Njujork u septembru prošle godine, kada je učestvovao na zasedanju Generalne skupštine UN.

BONUS VIDEO:

KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE: Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

EVROPA PRIPREMA PLAN B ZA UKRAJINU: Hitno se oglasio Orban

EVROPA PRIPREMA PLAN „B“ ZA UKRAJINU: Hitno se oglasio Orban

MAĐARSKA podržava predlog da Evropska komisija napravi novi plan finansiranja Ukrajine umesto onog koji je odbijen na poslednjem samitu EU, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban, koji je na sastanku lidera EU u Briselu sredinom decembra blokirao amandmane na budžet zajednice za 2024-2027. godine koji su predviđali izdvajanje za Ukrajinu 50 milijardi evra.

10. 01. 2024. u 15: 10

KAKAV JE OVO PRIZOR NA ZLATIBORU? LJudi bili šokirani neobičnom pojavom - evo o čemu se tačno radi (FOTO)

Da li alkohol zaista UBIJA bakterije i viruse

Da li alkohol zaista UBIJA bakterije i viruse

ČESTO moćemo čuti da „alkohol ubija bakterije“ ili da ubija klice svih vrsta (bakterije, gljivice, viruse…) i da valja „trgnuti“ nešto žestoko kad nas hvata prehlada, spopada želučani virus, kao što bez bojazni srknemo iz tuđe čaše sa žestokim pićem jer tako „ne možemo ništa pokupiti, alkohol ubije sve“. No ispijanje votke ili rakije izgleda ipak neće ubiti klice u našem telu.

21. 01. 2024. u 09: 21

Originalni tekst