NIKOLA Kalinić ponovo je igrao pred navijačima Crvene zvezde, ali sada u dresu Barselone. Krilni košarkaš dočekan je aplauzima i ovacijama sa tribina „Arene“.

КАД ЧУЈЕШ ТО СКАНДИРАЊЕ... Никола Калинић о повицима навијача Звезде са трибина Арене

FOTO: M. Vukadinović

Bivši igrač crveno-belih je čuo sve to i istakao je da meč protiv Zvezde nikada ne može da bude kao svaki drugi za njega.

– Pa, teško. Mislim, ono, pogotovo navijači kada skandiraju vrati se. Tako da… Mislim da do svakoga dopre koliko god se pravio tvrd. Tako da, uvek je zadovoljstvo igrati protiv Zvezde. Uspeli smo da neutrališemo neku vezu publike i igrača, kontrolisali smo ritam – rekao je Kalinić, a preneo „Meridian sport“.

Potom se osvrnuo i na samu utakmicu koju je Barrselona rešila u svoju korist sa 76: 85.

– Slavili smo relativno lako, možda i lakše nego što smo očekivali, posebno posle pobede Zvezde protiv Valensije. Kontrolisali smo ritam, nismo im dozvolili da se rastrče, daju lake poen i da se hrane energijom sa tribina. Zato je bilo lakše – zaključio je Kalinić.

Krilni košarkaš je u dva navrata nastupao za Zvezdu. Najpre u sezoni 2014/2015, kao i u sezoni 2021/2022 i može da se pohvali da je osvajao tripl krunu (ABA liga, Kup Radivoja Koraća i KLS) u oba boravka na Malom Kalemegdanu.

Kalinić ove sezone u Barseloni u Evroligi prosečno beleži 8,4 poena, 3,9 skokova i 2,7 asistencija po meču.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst