Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović izjavio je da mora da se povuče linija u vezi sa „farsom oko izbora koju sprovodi Srpska napredna stranka (SNS)“ i da zbog toga koalicija NADA „neće izaći na beogradske junske nazovi izbore“, saopšteno je iz te stranke.

Jovanović je gostujući na Blic televiziji istakao da „ono što se dešava u Beogradu nisu izbori već farsa, krađa u najavi i kolektivno šišanje u organizaciji Kristofera Hila i Aleksandra Vučića“.

„Nikada nisam bio protiv megdana, ali kada vam vežu ruke i noge i jezik iščupaju, to nije megdan već farsa. I dalje se ponavlja Arena i dovlačenje birača u Beograd. Mora da se povuče linija. I da svi izađu, ja smatram da je duboko pogrešno izaći“, rekao je Jovanović, prenosi N1.

Prema njegovim rečima SNS ništa neće dati u smislu poboljšanja izbornih uslova.

„Aleksandar Vučić je pokazao kukavički mentalitet i ponizio je državu pozivajući strance da utiču na opoziciju da izađe na ovu farsu od izbora“, naveo je Jovanović.

Lider Novog DSS je zaključio da je učešće na izborima „mnogo fatalnije po srpsku demokratiju“, nego neizlazak na izbore.

Originalni tekst