Prethodne nedelje najgledaniji film u Japanu bio je tamošnji avanturistički Golden Kamuy, s zarađenih 3,6 miliona dolara u premijernoj nedelji prikazivanja.

Saichi Sugimoto (Kento Yamazaki) ratni je heroj koji je tokom rusko-japanskog rata bio poznat kao Besmrtni Sugimoto. Radnja filma smeštena je u kasni Meiji period na Hokaidu u Japanu. Sada započinje novi život na Hokaidu. Kako bi prikupio novac za svoj plan, traži zlato na Hokaidu. On čuje za postojanje zlatnih grumenova koji su pripadali domorodačkom narodu Ainu, ali ih je ukrao čovek poznat kao Noppera-bo. Neposredno pre nego što je uhvaćen, Noppera-bo je navodno sakrio zlatne grumene. U zatvoru, Noppera-bo je tetovirao tajnu lokaciju među telima 24 različita zatvorenika. Svaki zatvorenik je imao komad koji bi zajedno otkrio lokaciju zlatnih grumenova. Noppera-bo je tada pobegao iz zatvora sa ta 24 zatvorenika.

Jednog dana, Saichi Sugimoto je napadnut od strane divljeg medveda. U to vreme spašava ga Ainu devojka po imenu Asirpa (Anna Yamada). Asirpinog oca ubio je čovek koji je ukrao grumene zlata i ona želi da se osveti ubici svog oca. Saichi Sugimoto i Asirpa, iz različitih razloga, počinju da rade zajedno. Više ljudi se pridružuje poteri za skrivenim zlatnim grumenima…

Ovaj film je, zapravo, igrana verzija poznatog manga-stripa, čiji je autor Satoru Noda, objavljivanog u periodu 2014-2022, a koji je imao i animiranu TV-seriju – Golden Kamuy (2018) čija je peta sezona najavljena.

Originalni tekst