Australijan open 2024 je ušao u završnicu, i to na prilično spektakularan način. A za mnoge i – senzacionalno.

ИСПАО КАРЛОС АЛКАРАЗ! Какав шок на Аустралијан опену, шта се ово дешава...

FOTO: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz, dvostruki grend slem šampion i drugi na ATP listi, koga je veliki broj teniskih stručnjaka „već video“ u novom finalu sa Novakom Đokovićem, izgubio je.

I to pre polufinala.

Naime, Aleksander Zverev je pobedio Alkaraza posle vrlo interesantnog meča sa 3:1, po setovima 6:1, 6:3, 6:7 (2), 6:4.

Nemac ruskog porekla, inače šesti na svetskom rangiranju, fantastično je „otvorio“ ovaj četvrtfinalni megdan, za manje od pola sata je „nokautirao“ favorita u uvodnoj deonici, za 40-ak minuta u drugoj, a onda u trećoj vodio sa 5:2. 

Karlos Alkaraz tokom četvrtfinala Australijan opena 2024 protiv Aleksandera Zvereva / FOTO: Tanjug/AP

Sve je „mirisalo“ na spektakularan trijumf u tri seta, no… Alkaraz se sa takvim razvojem situacije baš i nije složio.

Poen po poen, minut po minut, okretao je zbivanja na terenu Rod Lejver arene u svoju korist, pa je na prelasku iz „starog“ u novi dan (po lokalnom vremenu) počeo da pravi i prelaz iz stanja gubitnika u nekog ko bi mogao da u potpuno drugačijem raspoloženju dočeka kraj ovog duela.

Aleksander Zverev i Karlos Alkaraz na Australijan openu 2024 / FOTO: Tanjug/AP

 

„Karlitos“, kako ga zovu u domovini koja vapi za novim teniskim junakom sada, kada se Rafael Nadal nalazi na zalasku karijere, ne samo da je nadoknadio ogroman zaostatak u trećoj deonici, već izborio i taj-brejk, a u njemu gospodario. A onda, nova porcija drame.

U četvrtom setu brejk je napravio Nemac, ali Španac odmah uzvratio istom merom. Napetost je rasla sve do završnice, kada je Zverev „oduzeo servis“ suparniku, pa „odservirao“ trijumf posle tri sata i sedam minuta velike borbe.

On će u polufinalu igrati protiv Rusa Danila Medvedeva koji je u pet setova eliminisao Poljaka Huberta Hurkača. 

A kad igra Novak Đoković?

Đoković je, podsetimo, na vrlo interesatan način prošao u polufinale, a onda u miru mogao da gleda megdan dvojice igrača koji su se borili za mesto u polufinalnom okršaju sa braniocem trona.

Kao što su vam „Novosti“ već javile, desilo se potom „rusko prokletstvo“ – Andrej Rubljov je deseti put igrao grend slem četvrtfinale i deseti put izgubio, pa je Italijan Janik Siner postao Noletov rival.

Đoković i Siner će igrati svoj polufinalni meč u petak, baš kada je na programu i drugo polufinale, a na organizatorima je da uskoro saopšte i satnicu za te duele.

Karlos Alkaraz – Aleksander Zverev, međusobni dueli

Španac i Nemac ruskog porekla su dosad igrali sedam puta, a Zverev od danas vodi sa 5:3 u pobedama.

Zverev je dobio prva dva meča 2021. godine, potom je naredne sezone bilo 1:1 jer je Alkaraz trijumfovao u madriskom finalu, a Nemac u četvrtfinalu Rolan Garosa, da bi u 2023. Španac bio bolji i u Madridu i na Ju-Es openu, a Aleksander Zverev sa 6:7(3), 6:3, 6:4 savladao Alkaraza pomenutom Završnom mastersu u Torinu, te sada u Melburnu.

Pratite i Noleta, i Zvereva i sve ostalo vezano za Australijan open, ali i tenis uopšte – na sportskim stranicama portala „Novosti“.

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković – Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

LIVERPUL JE GOSPODAR LIGA KUPA: Klopova četa se nameračila da po deseti put osvoji ovo takmičenje

ISPAO KARLOS ALKARAZ! Kakav šok na Australijan openu, šta se ovo dešava...

Da li alkohol zaista UBIJA bakterije i viruse

Da li alkohol zaista UBIJA bakterije i viruse

ČESTO moćemo čuti da „alkohol ubija bakterije“ ili da ubija klice svih vrsta (bakterije, gljivice, viruse…) i da valja „trgnuti“ nešto žestoko kad nas hvata prehlada, spopada želučani virus, kao što bez bojazni srknemo iz tuđe čaše sa žestokim pićem jer tako „ne možemo ništa pokupiti, alkohol ubije sve“. No ispijanje votke ili rakije izgleda ipak neće ubiti klice u našem telu.

21. 01. 2024. u 09: 21

Originalni tekst