KOŠARKAŠI Crvene zvezde dočekaće večeras Partizan od 20 časova u Štark areni u 19. kolu Evrolige.

ИДЕМ СА СИНОМ НА ВЕЧИТИ ДЕРБИ! Легенда Звезде упрла прстом у једног човека, од њега све зависи

Foto: Nebojsa Parausic

Biće to četvrti duel večitih rivala u elitnom takmičenju, a trenutni skor je 2:1 za crno-bele. Partizan je bolje plasiran na tabeli. Crno-beli su trenutno osmi sa skorom 10-8, dok je Zvezda 14. i ima sedam pobeda i 11 poraza.

Zoran Slavnić, jedan od najvećih igrača u istoriji naše košarke, igrao je i za Crvenu zvezdu i za Partizan i sedeo je kao trener na klupama oba večita rivala. Zbog toga je verovatno najinteresantnija ličnost pred današnji derbi, uzgred jedno je od zaštitnih imena crveno-belih čije utakmice prati iz prvog reda.

„Naravno da ću gledati derbi, ići će i sin sa mnom jer se to ne propušta, ali ovo više nije derbi kakav je nekada znao da bude. Nekada je imao miris i ukus i bio je nešto specijalno za igrače i navijače. Šteta što neće biti gostujućih navijača na utakmici, jer to daje poseban doživljaj i ukras derbiju kakav smo svi voleli“, smatra Slavnić, koji veće šanse za trijumf daje crveno-belima.

„Partizan ide dobrim putem, još uvek traže igru, ali imaju veliki potencijal koji uvek mogu da iskoriste, ali smatram da je Zvezda bliža pobedi i da će veliku ulogu imati ogroman broj navijača koji će dati svoj doprinos. Brejkom nad Makabijem i Fenerbahčeom su napravili veliki korak i ulili dosta samopouzdanja koje uz momentum u dobru energiju mogu da iskoriste u derbiju“, izjavio je za „Sportski žurnal“.

Kao ključnu figuru u „večitom derbiju“ ističe Zvezdinog plejmejkera Miloša Teodosića.

„Kod njega je najbitnija fizička spremnost, on je kreativac koji ima strahovit pregled igre i fantastičan je asistent koji će imati veliku ulogu u ishodu meča ako bude bio fizički spreman, ali u suprotnom Zvezda neće imati mnogo koristi od njega“, zaključio je Slavnić.

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst