Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca poraženi su od ekipe Vojvodine u polufinalu Kupa Srbije, rezultatom 1:0, a nakon poraza strateg Kragujevčana Feđa Dudić govorio je o utakmici, ali i o drugim pitanjima.

ИДЕ ИЗ СРПСКОГ ФУДБАЛА ДА ПРЕУЗМЕ ХАЈДУК СПЛИТ? Ево шта каже о трансферу о коме бруји Балкан

Printskrin/Sport centar/Jutjub

Na početku je čestitao protivniku na pobedi.

– Želim da čestitam kolegi iz Vojvodine na plasmanu u finale. Zasluženo je, bili su bolja ekipa, sve što smo uradili i borili se, faktički poslednjih 10-15 minuta sa igračem manje, desilo se nekih nepredviđenih stvari. Zaslužili smo da makar dođemo do penala, moji igrači su heroji, kako mi igramo. Protiv kakve ekipe se nosimo, ravnopravni smo sa njima, ali definitivno smo pružili ono zbog čega su navijači došli. Izvođenje penala nije baš sreća. Moramo da se okrenemo prvenstvu, stižu nas problemi, dosta igrača je prvi put u karijeri u ovom modu da igra svaka tri-četiri dana. Danas se videlo da su tu posledice utakmice sa Čukaričkim. Uveli smo neke igrače, probali smo sve. Sve u svemu, ponosan sam na igrače i grad, bilo je prelepo deo ove utakmice. Kragujevac je danas živeo za ovu utakmicu, osetilo se u gradu i oko grada. Nadam se da će za Lučane i Vojvodinu doći u velikom broju. Ovi momci zaslužuju da izguramo. Treba ponovo da nastavimo po onome što smo nastavili. Prošao je bolji protivnik dalje – počeo je Dudić

Rekao je da kvalitet protivnika presudio

– Nije važno, malo je skraćen igrački kadar, neki su igrali za juniore, neki u drugim zemljama i sada dođu da igraju ovakve utakmice, pred toliko navijača. To je doprinelo da ne budemo pravi. Protivnik i kvalitet rivala je presudilo. Kvalitetniji pojedinci su na kraju presudili. Primamo gol, da je Ortiz tu, taj štoper ne bi ni bio tu. Ni u jednom slučaju ne bi bio na tom prekidu. Tako je kako je, hrabar potez Koraća da krene i da gol tu – dodao je iskusni stručnjak

Rekao je i da je tim dao maksimum, ali da moraju da nastave dalje.

– Mi smo definitivno izvukli maksimum maksimuma iz igrača. Nema veze, probaćemo na psihološkom planu da se pobegnemo. Mi smo tri boda ispred ekipe koja je u finalu. Mi bežimo njima tri boda u prvenstvu, radimo mnogo dobrih stvari, ne treba da padamo. Biće sužen kadar, neki igrači neće biti tu za tri-četiri dana.

Imao je određeni plan, ali nisu uspeo da ga realizuje

– Nekih 15-20 minuta mi je bilo plan da uvedem igrače koji će ih izvoditi. Bio mi je plan da ih sačuvam. Da ovaj nije tražio izmenu, mogao sam i Ortiza da promenim. Pripremali smo se za jedanaesterce, pokušali smo da prođemo na penale, ali tako je bilo zapisano – nastvlja Dudić

Podsetio se Feđa Dudić  meča sa Voždovcem.

– Osetio je i on neki broj, ne znamo tačno sada da govorimo, ali mislim da je od te utakmice sa Voždovcem gde smo igrali svih 90 minuta. Igrali smo pet utakmica u 15 dana, nismo imali sedam dana da odmorimo. Onda dolazi kvalitetan protivnik, bez ozbira što smo hteli i želeli, preko nekih stvari ne možeš preći.

Potom je dobio jedno zanimljivo pitanje, a to je da li će preuzeti Hajduk iz Splita

– Ne razmišljam uopšte. Moj fokus je na Radničkom iz Kragujevca. Šta će biti posle… Ako Bog da, moja želja je da prođemo u Evropu. Mislim da smo to zaslužili – rekao je o potencijalnom transferu.

Pohvalio je publiku na kraju

– Jesam, jesam, kada sam igrao sa Veležom. Baš su skandirali, oduševio sam se kada sam čuo taj zvižduk, prepoznali su igrači sve to što radimo. Hvala im na tome – zaključio je Dudić.

BONUS VIDEO: KATAI JUNAK ZVEZDE: Ovako je „Magiko“ dao gol Partizanu u 89. minutu 173. večitog derbija

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst