Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da deo opozicije koji izlazi na izbore „prihvata da bude šišan kao ovca“, ocenivši da tako postaju „saučesnici u krađi Vučićevih i Hilovih izbora“.

„Opozicija koja izlazi na izbore uopšte nema nameru da pobedi. Ljudi jel se vi igrate, šalite. Boriću se da se smanji izlaznost“, rekao je Jovanović za deo koalicije Srbija protiv nasilja koji izlazi na izbore, gostujući na Euronews Srbija televiziji.

On je ocenio da je na beogradskim izborima 2. juna „zakazana krađa“.

„Vlast nema nameru da promeni bilo šta za te izbore. U tako nečemu ne može da se ućestvuje. Nema tu borbe, ako učestvujete u nečemu što je krađa vi ste saučesnik u krađi“, naveo je lider Novog DSS-a.

On je dodao da nijedan od tri zahteva opozicije nije ispunjen.

„Deo opozicije prihvata da bude šišan kao ovca. Niko ne može da vas pretvori u krpu ako vi to ne dozvoljavate. I još traže od birača da budu saučesnici“, naglasio je Jovanović.

On je zaključio da ne prihvata poniženje.

Na pitanje da li lokalni odbori Novog DSS izlaze na izbore, lider stranke je kazao da je ostavio slobodu odborima sami odluče, ali da je preporuka da ne izlaze.

„Beograd i lokal nisu isto, jer fenomen Arene ne postoji u manjim sredinama. Ipak, ja lično neću učestvovati u kampanji i moj lik neće moći da se koristi na materijalima. Ko donese odluku da izlazi snosiće odgovornost i zasluge za rezultate koje postigne ako izađe“, rekao je lider Novog DSS-a.

Originalni tekst