Astrolozi su saglasni da je Saturn jedna od najvažnijih planeta u našem životu, a od marta 2023. se nalazi u Ribama, gde će se zadržati do februara 2026. godine, što će biti više nego dovoljnno vremena da promeni život svih horoskopskih znakova.

Saturn u Ribama je pozicija koja kombinuje energiju Saturna, planete odgovornosti, ograničenja i strukture, sa osećajnom i intuitivnom prirodom znaka Riba. Ova kombinacija može rezultirati kompleksnim i dubokim iskustvima za ljude koji preživaljavaju uticaj ove planete.

Saturn je po prirodi konzervativan i disciplinovana planeta, koja teži uspostavljanju reda i strukture. Međutim, u znaku Riba, ova energija može postati pomalo suptilnija i obavijena velom mašte i osećajnosti. Osoba s ovom pozicijom može imati unutrašnju potrebu za razumevanjem duhovnih tema.

Saturn u Ribama može doneti izazove u postavljanju jasnih granica i definisanju ličnih ciljeva. Osoba može biti sklona introspekciji i analizi sopstvenih strahova i ograničenja, težeći oslobađanju od njih putem duhovnog rasta i samospoznaje. Može postojati osećaj težine ili pritiska koji je povezan sa duhovnim i emocionalnim sazrevanjem.

Balansiranje između fantazija i stvarnosti

Jedna od ključnih lekcija Saturna u Ribama je naučiti balansirati između stvarnosti i fantazije, između duhovnih ciljeva i praktičnih obaveza. Osoba može biti izazvana da integriše svoje duhovne vrednosti u svakodnevni život, što može zahtevati strpljenje i posvećenost.

Foto: Shutterstock

 

Ova pozicija takođe može podsticati osobu da se suoči sa kolektivnim patnjama i izazovima sveta, kao i da pronađe načine kako da doprinese većem dobru. Osoba može biti posebno osetljiva na patnju drugih i imati izraženu empatiju prema onima koji su u nevolji.

Duhovni rast

Na kraju, Saturn u Ribama može doneti duboku unutrašnju mudrost i sposobnost za duboko duhovno razumevanje. Kroz prihvatanje izazova i preuzimanje odgovornosti za sopstveni duhovni rast, osoba može postići unutrašnju stabilnost i mir.

Saturn u Ribama najjače deluje na Ribe, Strelčeve, Blizance i Device.

Foto: Shutterstock

 

RIBE

Vi ste jedan od znakova koji trpi najveće promene u poslednjih 30 godina. Imate utisak da vam se menja čitav život i to nije daleko od istine. Nalazite se na velikoj životnoj prekretnici, a Saturn povremeno ima cilj da vas muči i usporava kako biste se promenili kao osoba.

STRELAC

Porodične promene u počele u martu 2023. godine i nastavljaju da se dešavaju do 2026. Sve što se tiče roditelja, stana ili nasledstva može da bude aktuelno u narednim godinama. Menjate se kao osoba, a sigurno će da ćete više brinuti za osobe koje su vam bliske.

BLIZNACI

Pred vama su velike promene u karijeri. Saturn polako, ali sigurno, menja vašu profesiju, a to će do 2026. godine da bude kompletno. Možete lako da promenite firmu, radno mesto ili poziciju na postojećem poslu. To neće proći bez odricanja i napornog rada.

DEVICA

Ukoliko ste u braku ili imate poslovnog partnera, znajte da ovaj odnos mora da se menja. To može da dovede do potpune odluke o razvodu, ukoliko ste u braku koji je već u krizi. Ali isto tako može da nagovesti promenu u poslovnom poartnerstvu koje trahe godinama. 

Mesec je ušao u Škorpiju! 3 znaka neka se spreme za srećne vesti

sledeća vest

Originalni tekst