VELIKI plivački turnir u holandskom Ajndhovenu, po tradiciji okupio je najbolje plivače iz celog sveta, a ove godine bio je i kvalifikaciono takmičenje za isplivavanje normi za olimpijske igre u Parizu, uz sjajnu atmosferu i perfektnu organizaciju.

ДВА ЗЛАТА ЗА ЈУСТИНА У ХОЛАНДИЈИ: Успех репрезентативца Србије у Ајндховену

foto: Plivački klub Novi Sad

Zrenjaninac Justin Cvetkov, koji nastupa za Plivački klub Novi Sad, bio je jedini plivač iz Srbije, u pratnji svog trenera Đorđa Agbabe iz PK N.Sad i u Ajndhovenu branio boje Srbije. U obe discipline, plivao je sjajno i na 100 i 50 metara kraul, osvojio zlatne medalje u konkurenciji juniora.

Na 100 kraul, Justin je zaustavio štopericu na fenomenalnih 49:59 što je ujedno nacionalni rekord do 17 godina, a do rekorda za osamnaestogodišnjake delilo ga je oko tri stotinke.

– Justin je bio sjajan, isplivao je trenutno treće vreme u Srbiji u seniorskoj konkurenciji, što govori koliko je rezultat vredan, obzirom da on ima tek 16 godina, a na 50 metara kraul je takođe bio prvi sa rezultatom od 22:80 – naglasio je njegov trener Đorđe Agbaba.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst