Fudbaleri Partiznana poraženi su od Crevene zvezde 0:2 u polufinalu Kupa Srbije, a strateg crno-belih Igor Duljaj govorio je o meču na konferenciji za štampu.

ДУЉАЈ ПОСЛЕ ЗВЕЗДЕ: Најлошији играчки дерби ове сезоне

Foto: Printskrin/Arena sport

Prokomentarisao je Duljaj da je ovo bio igrački najslabiji derbi ove sezone.

– Da, mogu da budem saglasan. Fudbal se igra 90. minuta. Bili smo bolji protivnik na početku. Posle prvog, naivno primljenog gola, Zvezda je uzela konce u ruke. Imali su dosta prostora, a mi smo morali dosta da rizikujemo. Dali smo im mogućnost da imaju dosta kontri. Pozadi smo imali par igrača koji su ih sprečavali i odličnog golmana Jovanovića. Teško je u četiri dana igrati na stadionu Rajko Mitić. Pored svih događanja proteklih par dana, to ne umanjuje pobedu Zvezde.

Govorio je o tome i da još uvek ne zna koji je njegov status za sledeću sezonu, ali da je trenutno samo fokusiran na ovu godinu i ovaj tim.

 – Moj status u klubu je pod znakom pitanja od prvog dana. Nisam optrećen time. Na ljudima iz kluba je da reše moj status. Najvažnije je ono što ostavljam sledećem treneru. Da li je to ekipa koja ima potencijal? Imamo Kovačevića koji ima 19, Sveta Marković 24, Baždar 20 godina, to su igrači koji imaju sadašnjost i budućnost. Vreme će pokazati da li je to bio ispravan put ili ne.

Na pitanjem da li bi pomogli Kristijan Belić i Mihajlo Ilić, kaže da je to moralo da se desi.

– Partizan živi od prodaje. hteli ili ne, taj potez je morao da se napravi. U zimskom prelaznom roku otišli su Ilić i Belić. To nije alibi za ono što se dešavalo potom. Ima mnogo stvari koje su krenule loše. Pripreme koje smo obavili gde nije trebalo, gde tim poput Partizana nije zaslužio da trenira, tamo gde su nas poslali. Kada pričamo o utakmici pre ove, mnoge stvari su uticale. Ja suđenje neću da komentarišem. Vi, novinari ste ti koji treba da ukažu kada se dešavaju greške. Da date pravu sliku šta se dešava. Uvek očekujete od nas da nešto kažemo kako smo mi nezadovoljni, kako vi volite da stavite „grmimo“. Mi smo živa bića, ali vi ste ti koji treba da preuzmete i da pišete kako jeste, a ne da razni eksperti pričaju. Ne znam da li postoje uopšte licence za sudijske eksperte da mogu da pričaju šta žele. Na vama je velika odgovornost da pišete onako kako jeste.

Otkrio je kako je razgovarao sa igračima pre meča.

– Da izađemo maksimalno. Da li smo spremni da damo sve od sebe, ako to učinimo niko ne može da nam zameri. Možete da date pogrešan pas, ali navijači ne opraštaju ako niste borbeni. Nismo hteli da pravimo cirkus, jer opet, Partizan ima svoju tradiciju. Nismo mi ti, mislim na trenera i igrače, da kaljamo instituciju derbija. Nisu to radili pre nas pa nećemo ni mi.

Pohvalno je govorio o Samedu Baždaru.

– Odgovor će pokazati vreme, zavisi gde će završiti u narednom periodu. Imali ste Ilića i Belića koji su napravili veliki transfer. Verujem da će posle povrede Saldanje, kada mu je rečeno „moraš da čekaš svojih pet minuta, ako nisi spreman sve se baca u vodu“, vredno je radio, sasvim dovoljno da su ga primetili strani klubovi i verujem da će napraviti dobar transfer.

Obrazložio je zašto je prednost dobio Filipović umesto Aranđela Stojkovića.

– Imamo u nedelju važnu utakmicu koja može mnogo toga da reši. Hteli smo da odmorimo Aranđela jer je došao iz tima protiv koga igramo. On će biti, mogu da otkrijem, u konkurenciji za prvih 11.

Komentarisao je da li postoji šansa da se popravi nešto u sudijskoj organizaciji.

– To nije moj posao, ali vi ste ti koji će kao novinari da nateraju druge da pišu onako kako jeste. Živimo u svetu gde istina postaje laž i laž istina. Uvek kada kažem nešto kao trener Partizana ili trener Milojević, uvek će da se gleda navijački. Vaša reč ima težinu da izveštavate kako jeste. Svi mi plaćamo da gledamo Arenu i druge kanale. Da imam odgovor ja bih vam rekao, ali nemam stvarno.

o ugovoru

– Kada bih se ja pitao, naravno da bih voleo da ostanem sa ovom ekipom koja ima potencijal. Pre par meseci sam razgovarao sa generalnim direktorom rekao sam da nije vreme za to, da je ekipa najvažnija. Kod mene je važna reč, a ne potpis. Da li imamo ugovor ili ne, za mene to nema vrednost. Da sam želeo da ga potpišem, mogao sam pre dva meseca, nisam. Da vidimo da li su ljudi u klubu i navijači zadovoljni, ukoliko vidimo da ima potencijala voleo bih da ostanem. Čekamo kraj prvenstva da vidimo kako ćemo da završimo sezonu.

Podsetimo, u finalu Kupa Srbije sastaće se ekipe Crvene zvezde i Vojvodine. Finale će biti odigrano u Loznici na stadionu „Lagator“.

BONUS VIDEO: GOL ZA GOLOM NA DERBIJU: Olajinka primio loptu na grudi, pa poslao projektil u mrežu Partizana

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst