Fantastičnu pobedu izvojevao je srpski teniser Dušan Lajović (59. ATP) protiv ruskog igrača Romana Safiulina (40. ATP), sa 4:6, 7:5, 6:4, 7:6 (6), 6:4, posle čak 4 sata i 6 minuta igre.

ДУЦИЈЕВ ТРИЈУМФ НА КРИЛИМА НАВИЈАЧА: Лајовић у 2. колу Ролан Гароса

Foto: Goran Čvorović

Ovom pobedom Lajović se plasirao u 2. kolo Rolan Garosa.

Još jednom je tako, dan za danom, odigran maratonski meč u kome su akteri bili naši igrači, i koji se završio duboko u noć, kao daleko poslednji meč na programu na terenima u Parizu. Za razliku od Đerea dan ranije, Lajovićevi titanski napori su rezultirali trijumfom.

Počeo je Rus žestoko, poveo s 3:0 u gemovima, Lajović se vratio i preokrenuo, ali je prvi set ipak otišao na konto Safiulina. Mogao je Dušan i ranije da završi, imao je i meč lopte, ali se protivnik nije dao.

Žestoko je uzvraćao i Duci, i na kraju, nošen na krilima publike, stigao do vredne pobede. Tribine su bile posebna priča – u prepunom gledalištu na terenu broj 10, u pravoj fudbalskoj atmosferi, grupa najvatrenijih navijača pesmom je vodila Lajovića iz gema u gem.

Njihovo pobedničko navijanje odzvanjalo je i putem uz kompleks Rolan Garosa, kroz Bulonjsku šumu, duboko u noć, na povratku kući.  

Foto: Goran Čvorović

Radost posle pobede

Foto: Goran Čvorović

Slavlje s navijačima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst