ŽELIM da svi pronađemo unutrašnji mir i da u porodičnom, prijateljskom okruženju i u našem mikro svetu gajimo lepa osećanja, ljubav, prijateljstvo. Moja je želja da što manje imamo ružnih vesti, da se svi vratimo iskonskim vrednostima, kao što su molitva, oprost, zahvalnost…, da ne jurimo, da se iskreno i iz srca radujemo i da se ne bojimo.

ДРАГАНА КАТИЋ У ПРВОМАЈСКОМ ИНТЕРВЈУУ ЗА НОВОСТИ: Мој сан траје већ четири деценије (ФОТО)

Foto: Zoran Kuzmanović Munja

Dragana Katić, jedno od naših najpopularnijih TV lica, dama koja posvećeno godinama uspešno korača medijskim nebom, a srca publike osvaja lepotom, predanim radom, harizmom i osmehom, za „Novosti“, iskreno priznaje da svi moramo, zajedno i iz srca, da se radujemo i da se ne bojimo. Seća se, kao da je juče bilo, svoje prve velike emisije i, tada novog projekta:

– Brzinom svetlosti menjale su se koncepcije, scenografije, učesnici „Zvezdanog neba“ i odjednom smo dobili mnogo velikih zvezda, jer svi koji su značili na muzičkoj sceni prošli su kroz „Grand produkciju“. Velika je čast bila raditi sa vrhunskim muzičarima sa Bokijem Miloševićem na čelu, sa velikanima Predragom Živkovićem Tozovcem ili i Vladimirom Savčićem Čobijem. Bez obzira na to što sam i pre toga imala priliku da radim velike projekte, ta priča je bila veličanstvena za mene. Te 1998. godine sam se u maju porodila, a u decembru je počelo „Zvezdano nebo“. Bila je to prelomna godina mog života.

Foto: Zoran Kuzmanović Munja

Seća se Dragana i odluke da napusti RTS, navodeći da je bila, pre svega, smela i, ispostaviće se, za nju dobra. Nije, kaže nam, naišla na neodobravanje svojih najbližih „kako to sa dvoje male dece odlučujem da pokušam nešto drugo da radim“. U poslu, kao i u životu, iskrena je, stekla je prijatelje za ceo život:

– To su ljudi koji su neraskidivo vezani za moj život jer je 25 godina, koliko sam u „Grandu“, veliki komad života. Od samog početka smo postajali i ostali porodica.

Tako je i danas, a to se posebno vidi i kroz emisiju „Nikad nije kasno“ za koju kaže da je „emisija istine“, jer suze i privatni život koje takmičari dele – govore da su svi, zaista kao porodica. Lagala bi, iskrena je naša sagovornica, kada bi rekla da u pojedinim trenucima nisu postojale krize i zasićenost:

– Naravno da se dese određene krize, kada su snimanja jedna za drugim, ali se čovek navikne. Ipak, kada se osvrnem i vidim da je to što radim, ono što sam kao devojčica sanjala i da taj san traje skoro četiri decenije, onda je osmeh neizbežan.

Što se tiče istrajnosti u poslu, kaže da nema posebnog ulaganja. Međutim, kako ističe, i danas se trudi da rečenice i pitanja budu smislena i da govori pravilno, a to, kako priznaje, niti želi da promeni, niti hoće da se prilagodi trendovima.

– Ono što sam naučila u Televiziji Beograd, kada sam prošla konkurs i kada sam počela da radim, to je da treba biti obrazovan, da treba da raditi na sebi, u svakom smislu, i unutrašnjem i spoljašnjem, biti informisan, i to su načela kojih se držim do dana današnjeg – otvorena je Dragana Katić.

Kada bi imala moć da sebi ispuni posebnu želju bilo bi to da smanji brige i strahove. Najbolja terapija je, kada se kamere ugase, da obuče svoje „civilno“ odelo, sedne u automobil, pusti muziku, pozove drage ljude…

Foto: Zoran Kuzmanović Munja

NIJE SVE KAKO PIŠE U BAJKAMA

– IMALA sam veliku podršku svojih roditelja dok su bili živi, oni su bili tu i pomagali mi, a kasnije sam morala sve sama. Samohranim majkama bih poručila da pokušaju da ne budu samohrane, a ako tako jeste, da deci objasne da nije to nikakav hendikep, nego da je to talas i implus koji se u određenom trenutku, jednostavno desio. Moraju da nauče decu da ne može da bude sve kako piše u bajkama i pričama. Srećna sam što su moja deca izrasla u dobre, kvalitetne i poštene ljude – iskrena je Dragana.

Foto: Zoran Kuzmanović Munja

NIKAD NIJE KASNO…

– NIJE kasno da oprostite, učite, da počnete nešto novo da radite što će vam dati novu enegiju i dimenziju života. Nije kasno i da stvorite sebi novi hobi – kaže Dragana Katić.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst