NOVAK Đoković je odradio posao, plasirao se u polufinale Australijan opena i sada čeka meč sa Janikom Sinerom, koji je na programu tek u petak.

ДОШЛО ЈЕ ДО КОМПЛИКАЦИЈА! Новак Ђоковић открио због чега филм о његовом животу још није изашао

FOTO: Tanjug/AP

U razgovoru sa srpskim medijima Nole je upitan da li bi voleo da ga pamte i kao čoveka koji je podigao profesionalizam u tenisu na viši nivo?

– Verovatno da, i u tom smislu bih istakao važnost mentalne snage, način pristupa pripremi, treninzima i oporavku. Važnost tog segmenta koji nije samo zdravstveni, već i emotivni, psihički – da ga nazovemo ’velnes’, holistički. Ljudi koji me prate o tome mnogo pričaju, žele da znaju koje su moje tajne oporavka, dugovečnosti, mentalnih sposobnosti da igram najbolje kada je najpotrebnije – rekao je Novak, pa nastavio:

– Malo sam rezervisan po pitanju deljenja informacija, mojih stavova i mišljenja po nekim stvarima i temama jer nameravam da to učinim na način koji ja želim – kroz knjigu, dokumentarac i razne platforme koje ćemo aktivirati u narednom periodu. Na taj način ću ispričati više o tome uz više konteksta, i nadam se da će to da ostavi trag u mom legatu, barem sudeći po tome što već postoji veliko interesovanje i radoznalost.

Novak ističe da se raduje tome što budućnosti nosi.

– Mislim da će to biti dobro primljeno širom sveta jer ljude interesuje koji su to protokoli, programi, pristupi, razmišljanja i rutine koji taj proces čine posebnim i primenljivim i na njihovom primeru. Svako će iz toga moći da uzme nešto što njemu ili njoj odgovara. Smatram da postoji veliko interesovanje za taj sadržaj, i ja sam iskreno radostan i uzbuđen da sve to podelim sa svetom – ali na sebi svojstven način i bez pritisaka da se to uradi što pre – već temeljito i metodično.

Upitan je Novak o više puta najavljivanom dokumentarcu i zbog čega još uvek nije ugledao svetlost dana.

– Dobro se sećam da smo više puta pričali o tome, i verujte mi da mi je izuzetno krivo što se to još nije desilo. Trebalo je da izađe pre dve godine, ali su se u međuvremenu desile neke stvari o kojima – zbog njihove poverljive prirode – ne mogu više da kažem. Ticale su se ugovora sa raznim stranama o temi odluke na kojoj platformi bi taj dokumentarac trebalo da bude emitovan, vlasničkih prava i tome slično, pa je tu došlo do komplikacija. Napominjem da se činjenica da dokumentarac još nije izašao ne vezuje za njegov sadržaj, već iz formalnih i poslovnih razloga za koje se nadam da će uskoro biti rešeni – zaključio je Novak Đoković.

Bonus video: Novak Đoković – Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

LIVERPUL JE GOSPODAR LIGA KUPA: Klopova četa se nameračila da po deseti put osvoji ovo takmičenje

ŠAMAR ZAPADU: Svetski šampion video nove uslove da Rusi odu na Olimpijske igre Pariz 2024 i uradio - ovo!

ŠAMAR ZAPADU: Svetski šampion video nove uslove da Rusi odu na Olimpijske igre „Pariz 2024“ i uradio – ovo!

RAT u Ukrajini, odnosno „Specijalna vojna operacija“ kako to Rusija naziva, ponovo je za jednu od „sporednih“ stvari iznedrio i sportski potez. Najnovije vesti na temu „sportske sankcije Rusima“ objavio je Međunarodni olimpijski komitet (MOK), obelodanivši izuzetno stroge uslove za učešće Ruske Federacije na Igrama čiji je domaćin Pariz 2024. godine. Ali, nedugo potom desilo se i jedno „istorijsko NE!“.

23. 01. 2024. u 15: 14

Da li alkohol zaista UBIJA bakterije i viruse

Da li alkohol zaista UBIJA bakterije i viruse

ČESTO moćemo čuti da „alkohol ubija bakterije“ ili da ubija klice svih vrsta (bakterije, gljivice, viruse…) i da valja „trgnuti“ nešto žestoko kad nas hvata prehlada, spopada želučani virus, kao što bez bojazni srknemo iz tuđe čaše sa žestokim pićem jer tako „ne možemo ništa pokupiti, alkohol ubije sve“. No ispijanje votke ili rakije izgleda ipak neće ubiti klice u našem telu.

21. 01. 2024. u 09: 21

Originalni tekst