Zbog skandala koji se desio, Jost Klajn, neće nastupiti večeras u finalu najvećeg muzičkog takmičenja.

Jost Klajn, predstavnik Holandije neće se takmičiti u finalu ovogodišnje „Evrovizije“. 

Švedska policija istraživala je žalbu ženskog člana produkcijske ekipe posle incidenta nakon njegovog nastupa u polufinalu, u četvrtak uveče.

Foto: profimedia

 

Nakon celokupnog skandala oglasio se i EBU zvaničnim saopštenjem. 

– Želimo jasno da razjasnimo da je, suprotno nekim medijskim izveštajima i spekulacijama na društvenim mrežama, ovaj incident nije uključivao nijednog drugog izvođača ili člana delegacije. Vodimo politiku nulte tolerancije prema neprikladnom ponašanju na našem događaju i posvećeni smo obezbeđivanju sigurnog i bezbednog radnog okruženja za svo osoblje. U svetlu toga, ponašanje Josta Klajna prema članu tima smatra se kršenjem pravila takmičenja. Veliko finale 68 Takmičenja za Pesmu Evrovizije sada će se nastaviti sa 25 učsnika – piše u nihovom saopštenju.

Foto: profimedia

 

Podsetimo, Jost Klajn je, uz devetoro ostalih finalista iz drugog polufinala, prisustvovao konferenciji za medije. Sedeo je pored Izraelke, a sve vreme je skrivao glavu ispod zastave svoje zemlje, na strani lica koja je gledala prema Eden. Kada je ona krenula da odgovara na pitanja, Jost se u potpunosti pokrio preko glave.

Kada je Eden jedan novinar upitao smatra li da je svojim dolskom sa sobom donela rizik i opasnost za druge takmičare, dodavši da ne mora da odgovori, Jost je doviknuo: „Zašto ne?!“
 

Predstavnik Holandije ponovo razbesneo javnost! Klajn još jednom pokazao svoju samoživost, svi zatečeni zbog njegovog gesta

sledeća vest

Originalni tekst