Košarkaši Atlante savladali su ekipu Portlanda rezultatom 120:106, uz dobru partiju reprezentativca Srbije Bogdana Bogdanovića.

ДОБРА ПАРТИЈА БОГДАНОВИЋА: Нова победа Атланте, пао је и Портланд (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Košarkaši Atlante upisali su ubedljivu pobedu nad ekipom Portlanda rezultatom 120:106. Houksi su slomili protivnika na kraju druge i na startu treće deonice, i na kraju su u laganom ritmu zatvorili utakmicu. Dobru partiju odigrao je Bogdan Bogdanović, koji je meč završio sa 16 poena, četiri skoka i pet asistencija.

Meč su otvorili košarkaši Atlante sa dve vezane trojke, na šta su Trejlblejzersi odgovorili serijom od 7:0. I u narednim minutima ekipe su se često smenjivale u vođstvu, i igralo se uglavnom u mini serijama poena.

U završnici prve deonice pet poena je povezao Bogdanović, a košarkaši Portlanda su na kraju imali koš prednosti pri rezultatu 29:26.

Drugu četvrtinu su opet bolje otvorili Houksi, serijom od 6:0 kojom su ponovo preuzeli prednost i uspeli su da je održe do sredine ovog perioda igre. Međutim, na drugoj strani su jako raspoloženi bili Banton i Braun, i oni su uspeli da vrate vođstvo na stranu Portlanda.

Ipak, košarkaši Atlante su uspevali da se izbore sa napadom protivnika, i do kraja poluvremena su izgradili sedam poena prednosti. Tačku na prvi deo igre je stavio Bogdanović koji je svojim poenima postavio rezultat 65:58.

Houksi su i drugo poluvreme otvorili velikom serijom od 11:0, kojom su po prvi put na meču izgradili dvocifrenu prednost. Trejlblejzersi nisu uspeli da se oporave od ovog pada u igri, pa su do kraja treće četvrtine nastavili da tonu.

Košarkaši Atlante su za tri četvrtine uspeli da ubace 100 poena Portlandu, a primili su 86.

Na startu poslednje deonice Houksi su bez problema održavali i čak uvećavali svoju prednost. Košarkaši Portlanda su odustali od ove utakmice i to se videlo u njihovom pristupu u ovoj deonici.

Ekipa Atlante je mirno privela meč kraju serijom 10:2 i slavila je rezultatom 120:106. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Marej sa 30 poena, a Bogdanović je dodao 16. Na drugoj strani je Banton postigao 31 poen.

BONUS VIDEO SVI KAO JEDAN: Igrači i navijači Zvezde zajedno proslavili Kup Koraća

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst