SILOVIT početak vaterpolistkinja Srbija na EP u Ajndhovenu. Naše dame su u prvom kolu grupe C druge divizije preslišale Turkinje sa 13:6 (2:2, 2:1, 5:0, 4:3). Izabranice Dragane Ivković u subotu (13.30) igraju sa Rumunkama, koje su izgubile od Čehinja sa 13: 12. U nedelju (10.30) Nada Mandić i drugarice igraju sa Češkom.

ДАМЕ ЛАКО СА ТУРКИЊАМА: Српкиње на старту Европског првенства за ватерполисткиње у Ајндховену славиле са 13:6

Foto: Arhiva V.N.

Prvo mesto u grupi C donosi meč osmine finala sa četvrtom selekcijom iz grupe A (Grčka, Hrvatska, Holandija, Mađarska), a drugo sa trećom iz grupe A. Prve dve iz grupe A idu direktno u četvrtfinale.

Ekipe su bile egal samo u prvoj četvrtini. Posle 2:3, naše igračice nisu primile gol 18 minuta i serijom 9:0 rešile su pitanja pobednika. Najubojitija je bila Ana Milićević sa 5 golova. Po dva gola dale su Švec, Mandić i Ilić, a po jedan Lujić i Lukić.

Tabela: Srbija 3, Češka 3, Rumunija 0, Turska 0.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst