Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić je danas najavila da će parlament u ponedeljak razmotriti predlog izmene Zakona o lokalnim izborima, a zatim, na pitanje o opozicionim strankama koje ne žele da izađu na te izbore, izjavila da oni koji žele da pojkotuju „neka bojkotuju“.

„Ne bih se dalje bavila time. Neka svojim pristalicama objasne zbog čega im je takva odluka. Ali, ja sam gotovo sigurna da će oni promeniti svoje mišljenje. To je moja preporuka, mislim da je to u skladu sa demokratskim standardima, i molim ih da prihvate tu moju preporuku“, kazala je Brnabić.

Upitana da li će se nastaviti dijalog s opozicijom i šta će biti sa zahtevima za reviziju biračkog spiska i „otvaranje medija“ za sve političke aktere, izjavila je da se rad nastavlja.

„Formiramo radna tela i za uvid, kontrolu i reviziju biračkog spiska i radna tela za izmene i dopune čitavog niza zakona u skladu sa preporukama ODIHR-a. Ja ću insistirati da se to nastavi nesmanjenom brzinom, u stvari da se ubrza. Završili smo temu datuma, hajde sada da pričamo o izbornim uslovima“, dodala je Brnabić.

Ona je zatim rekla i da će, u dogovoru sa poslaničkim grupama, zakazati sledeće nedelje sastanak sa medijima da bi bila otvorena i ta tema.

„Ne možemo da utičemo na uređivačku politiku, ali možemo da razgovaramo s medijima. Tako da se nastavlja. Koliko će moći da se primeni do 2. juna, ja ću dati sve od sebe da se primeni sve što je moguće – posebno što se tiče medija i biračkog spiska“, rekla je predsednica Skupštine.

Post Views: 32

Originalni tekst