Novadanas 23:39

Jokić nahvalio Edvardsa pred polufinalnu seriju plej-ofa Zapada sa Minesotom 1EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Denver Nagetsi i Minesota Timbervulvsi se sastaju u polufinalu Zapada NBA lige i Denver od subote na nedelju startuje seriju kao domaćin.

Nikola Jokić je prethodno eliminisao Los Anđeles Lejkerse u pet utakmica, Minesota je u četiri izašla na kraj sa Finiks Sansima i sada se mere jedni sa drugima.

Tokom zagrevanja i treninga za tu seriju, Somborac je obukao majicu kao omaž nekadašnjem treneru, koji je preminuo od posledica srčanog udara januara ove godine i nosio ju je dok je pričao sa medijima o Entoniju Edvardsu i njegovoj ekipi.

„On je neverovatan, opasan igrač. Talentovan košarkaš, može da radi sve i ima sve u svom arsenalu. Ima i saigrače da to podrže, čak je i zabavan kao osoba i nadam se da će nam svima biti zanimljivo“, kazao je Jokić.

Njemu će u reketu glavne pretnje biti Rudi Gober, protiv kog je imao dosta uspeha proteklih godina, ali i Karl Entoni Tauns.

„Nadam se da neće da počiste i nas“, našalio se Jokić, a onda u zbilji prokomentarisao potez nekadašnjeg operativca Denvera Tima Konelija.

„Kada je Tim Koneli uradio taj trejd (za Rudija Gobera) svi su mu se smejali i pitali se šta radi. Napravio je sjajan tim i zaslužuje poštovanje za to. Naravno, stručni štab omogućava da sve to radi i mogu da imaju odgovor na sve. Igranje u niskoj, visokoj postavi i nadam se da možemo da uradimo nešto u narednih četiri, ili više utakmica“, rekao je Jokić, piše Nova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Originalni tekst