(Beta) – Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će se sa tog mesta truditi da se nastavi dijalog sa opozicijom, navodeći da vlast pokazuje da je nacionalni interes Srbije na prvom mestu.

„Treba da probamo da napravimo konsenzus bez obzira na političke razlike. Teški su dani, usred smo oluje, vetrovi sa raznih strana udaraju Srbiju“, rekla je Brnabić na TV Pinik, naglasivši da je potrebna unutrašnja stabilnost u najširem mogućem spektru.

Ona je rekla da joj nije cilj da ocrni celu opoziciju i zahvalila onima koji su došli na dijalog i bili spremni da se dogovore, jer se tako, istakla je, smanjuje tenzija u društvu.

Zahvalila je i doskorašnjem predsedniku Narodne stranke i nekadašnjem predsedniku Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Vuku Jeremiću što se ponudio da pomogne oko rezolucije o genocidu u Srebrenici, iako se, kako je rekla, razlikuju u milion političkih pitanja.

Govoreći o usvajanju izmene zakona o lokalnim izborima, ona je navela da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić apelovao na vladajuće stranke da se napravi kompromis sa opozicijom, da se usvoji sve što se može usvojiti.

Post Views: 91

Originalni tekst