IZVRŠNI komitet Svetske veslačke federacije (FISA) je još 14. decembra odlučio da od 1. januara ove godine suspenduje iz svog članstva VS Srbije, jer naša organizacija nije ispunila finansijske obaveze za Svetski kup 2022. i SP 2023, koje je održano na beogradskoj Adi Ciganliji. Odmah su reagovali u VSS i u saopštenju naglasili da će veoma brzo zahvaljujući Ministarstva sporta izmirite sve dugove.

БЕЗ ПАНИКЕ, СРБИ ИДУ НА ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ! Ускоро се укида суспензија, уверава Веслачки савез

Foto: EPA-EFE/ ANDREJ CUKIC

– VSS obaveštava javnost da uveliko radi na rešavanju problema i da je veliki deo obaveza prema FISA već izmiren, a da je ostatak plaćanja ugovoren sa FISA i da nema bojazni da će naši sportisti da ostanu bez nastupa na međunarodnim takmičenjima – ističe se u saopštenju VSS.

U VSS kažu da je FISA na svom sajtu objavila da su razlozi suspenzije dugovanja prema krovnoj organizaciji, kao i da zbog toga naši takmičari neće moći da učestvuju na međunarodnim ragatama, uključujući Olimpijske igre u Parizu. Ali, i da veruju da će suspenzija uskoro biti ukinuta.

– U toku je završavanje finansijske procedure i isplata obaveza za SP u veslanju koje je održano u našem glavnom gradu, koja je kasnila iz administrativnih razloga, a što je automatski dovelo do privremene suspenzije našeg saveza. Ministarstvo sporta Republike Srbije odobrilo je isplatu, ubrzano radi na rešavanju problema i obaveze će da budu ispunjene u najkraćem mogućem roku.

Dakle, trenutno je u pitanju samo dinamika izvršavanja obaveza, koja mora da prođe kroz strogu zakonsku, ali i proceduru koju zahteva Svetska veslačka federacija. Konstatujemo da su to samo finansijski aspekti, na kojima smo maksimalno angažovani, a da je samo SP u veslanju u Beogradu organizovano na najvišem mogućem nivou, uz rekordan broj prijavljenih ekipa – naglašava se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

KADA IGRA BRAJTON, GOLEADE SU ZAGARANTOVANE: Pogotovo kad ukršta koplja sa vukovima koji večeras gostuju na Ameksu

ZAVERA PROTIV SRBINA?! Australijan open je ovo uradio Novaku Đokoviću i njegovi navijači kipte od besa!

Da li alkohol zaista UBIJA bakterije i viruse

Da li alkohol zaista UBIJA bakterije i viruse

ČESTO moćemo čuti da „alkohol ubija bakterije“ ili da ubija klice svih vrsta (bakterije, gljivice, viruse…) i da valja „trgnuti“ nešto žestoko kad nas hvata prehlada, spopada želučani virus, kao što bez bojazni srknemo iz tuđe čaše sa žestokim pićem jer tako „ne možemo ništa pokupiti, alkohol ubije sve“. No ispijanje votke ili rakije izgleda ipak neće ubiti klice u našem telu.

21. 01. 2024. u 09: 21

Originalni tekst