Selma Bajrami pokušala je pre nekoliko dana da uđe u Srbiju, ali je momentalno ukrcana u avion za Bosnu i Hercegovinu i vraćena u Sarajevo. Sada je o njenom slučaju mišljenje izneo i Ognjen Amidžić kod kojeg je pevačica poslednji put gostovala u Srbiji.

Selma Bajrami 22. januara vraćena je sa aerodroma „Nikola Tesla“ u Sarajevo, a nakon toga je bila veoma ljuta te se čak upoređivala i sa Novakom Đokovićem, kojeg su organizatori jednog meča stavili da sedi pored Rite Ore.

Foto: ATAimages

 

Podsetimo, Selma je 25. novembra 2023. godine na jednom nastupu pokazivala dvoglavog orla, pevajući albansku pesmu „Valle Kosovare“, a samo naređenje o zabrani ulaska u Srbiju nakon toga je izdao doskorašnji direktor BIA Aleksandar Vulin.

Sada se na ovu temu oglasio voditelj Ognjen Amidžić koji sa pevačicom od neprijatnosti u emisiji i njene izjave nakon toga nema naročit odnos, a koji je kratko istakao svoje mišljenje:

– Bespotrebno joj se daje na važnosti – kratko nam je rekao poznati voditelj.

Foto: E-Stock

 

Ognjen je bio ujedno i prvi koji se za Informer oglasio kada se pojavio sporni snimak pevačice dok pokazuje dvoglavog orla na nastupu:

– Da, pa vidi, nisam video snimak i mislim da bi najpre trebalo nju pitati zbog čega je to uradila i da je to najpre njena stvar – počeo je tada Ognjen i nastavio:

– Nije prvi put da se to dogodi, a onda voditelji nastave da ih zovu u emisije jer ti pevači budu popularni, imaju neki veliki hit i to se tako zaboravi. Mi smo doveli u emisije Ninu Badrić koja je na svom koncertu pozdravljala Antu Gotovinu (najpre osuđen u Haškom tribunalu na 24 godine robije zbog zločina nad Srbima u akciji Oluja, a potom i oslobođen svih optužbi). Na ljudima je da donesu svoje odluke o tome da li će Selmu ponovo zvati u emisiju i na nastupe kod nas – kazao je Amidžić koji je istakao da smo mi drugačiji u odnosu na države u regionu:

– Ono što nas umnogome razlikuje od drugih je to da mi uvek prihvatamo sve, ne „udaramo“ zabrane, dok druge države u regionu redovno zabranjuju naše izvođače i kada ima i kada nema smisla. I to je kompleksno pitanje koje vuče korene još iz ’90-ih – kazao je tada Ognjen. 


Upaljene rođendanske svećice i reči koje kidaju dušu: Sestra Tošeta Proeskog podelila dirljivu fotografiju iz svog doma

sledeća vest

Originalni tekst