FK Crvena zvezda je nedavno počeo da predstavlja pojačanja za novu sezonu i juriš ka Ligi šampiona, a danas je ekipa srpskog prvaka zvanično dobila novo pojačanje.

ЗВЕЗДА СВЕ ЈАЧА, ДЕЛИЈЕ СУ ОДУШЕВЉЕНЕ! Стигао шпиц за Лигу шампиона! (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Novi napadač Zvezde postao je Bruno Duarte, koji je parafirao trogodišnji ugovor i zadužio dres sa brojem 17.

Dobrošlicu je novom pojačanju prvi je poželeo sportski direktor Crvene zvezde – Mitar Mrkela.

– Pričali smo tokom prelaznog roka da želimo da dovedemo još jednog napadača i odlučili smo se za Bruna Duartea, dojučerašnjeg centarfora Farensea. Uspešna sezona je iza njega, postigao je 13 golova u jakom prvenstvu i biće veliko pojačanje za nas. Drugačiji je profil igrača od Endiajea, a pred nama je naporno prvenstvo sa velikim brojem utakmica i želeli smo da dovedemo i ovakav tip napadača kakav je Duarte. U Zvezdu dolaze samo spremni igrači koji mogu odmah da doprinesu rezultatima i ciljevima, a Duarte je iskusan fudbaler i gde god da je nastupao – postizao je golove, te verujem da će i u crveno-belom dresu nastaviti u tom maniru. Očekujem ga odmah na terenu, jer je prošao pripreme sa Farenseom i verujem da će kroz Superligu ući u formu i biti ono što očekujemo od njega – podvukao je Mrkela.

Svetozar Mijailović, Bruno Duarte i Mitar Mrkela – OTO: FK Crvena zvezda

Pun pozitivnih utisaka bio je Duarte nakon potpisa ugovora sa Zvezdom.

– Zvezda je veliki klub i srećan sam što sam došao jer je ovo u skladu s mojim ambicijama. Osećam se spremnim da igram, i želim što pre da se upoznam sa saigračima, te da počnem da postižem golove. Iza mene su dobre pripreme, i fizički sam potpuno spreman. Znam kakav stil igre gaji Zvezda, da je reč o napadačkom i agresivnom timu, koji uvek teži da postigne što veći broj golova i to mi odgovara. Poruka za navijače je da ću dati sve od sebe da kroz dobar rad, svi zajedno ostvarimo velike rezultate. Jedva čekam da zaigram – zaključio je Duarte.  

Bruno Duarte / FOTO: FK Crvena zvezda

Burno Duarte – biografija

Bruno Duarte je rođen 24. marta 1996. godine u Sao Paolu, a nakon što je prošao gotovo sve juniorske selekcije lokalnog velikana, nastupao je za omladince Palmeirasa. Seniorski staž je započeo u brazilskoj Portugesi, da bi se otisnuo u Evropu i prvobitno pojačao ukrajinski Lviv. Tamo je na 33 meča postigao 10 golova i upisao dve asistencije, ali je afirmaciju stekao u Portugalu, noseći dres Vitorije Gimaraeš. U portugalskom prvenstvu je noseći dres Vitorije na 97 mečeva postigao 22 gola uz 10 asistencija, da bi se otisnuo u Damak, tim iz Saudijske Arabije. Vratio se ubrzo u Portugal, gde je u sezoni za nama nastupajući za Farense na 36 utakmica postigao 14 golova i upisao četiri asistencije.

Pratite i Zvezdu, ali i druge stvari iz fudbala i ostalih sportova – na sportskim stranicama portala „Novosti“.

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Veliki vatromet na Marakani posle Zvezdinog šampionskog slavlja

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst