CRVENA zvezda pobedila je IMT u Loznici sa 3:1 i 11. kolu domaćeg prvenstva i tako produžila niz trijumfa u Superligi na osam.

ЗВЕЗДА ПРОМАШИВАЛА, АЛИ ПОБЕДИЛА ИМТ: Црвено-бели наставили низ тријумфа у Суперлиги (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Promašivali su crveno-beli, to je moglo da im se obije o glavu, no ipak nije. Gosti su poveli u 35. minutu preko Felisija Milsona koji je posle sjajne akcije sa Dalsijom uspeo da savlada Gorana Vukliša. Reprezentativac Angole je pre gola pogodio stativu, a isto je i nakon vođstva uradio Bruno Duarte. Mogao je u strelce da se upiše i Andrija Maksimović, no ni on nije bio precizan.

Nastavila je Zvezda u istom ritmu i u drugom poluvremenu, ali „traktoristi“ su u 56. minutu šokirali crveno-bele. Milan Rodić je pogrešio na sredniti terena, lopta je došla do Joana Kura koji je primetio da je Omri Glazer izlete, šutirao je iz prve i uspeo je da ga savlada.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
–> BONUS KAKAV STE ŽELELI —

Ipak, rezultat 1:1 je na snazio bio samo do 65. minuta. Levi bek tima sa „Marakane“ iskupio, pošto je glavom posle centaršuta Gelora Kange iz kornera uspeo da vrati prednost svojoj ekipi.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
–> BONUS KAKAV STE ŽELELI —

Do kraja utakmice je bilo još šansi za goste. Najbolje dve nije iskoristio Aleksandar Katai, pretio je i Nemanja Radonjić. Ono što oni nisu uspeli da urade jeste Silas.

Fudbaler iz DR Konga je u drugom minutu nadoknade stavio tačku na ovaj susret. Kanga je izveo slobodan udarac, a krilni napadač gostiju je sve dobro pratio i udarcem iskosa sa desne strane matirao Vukliša. Ovo je bio njegov drugi gol u prvenstvu.

Zvezda pauzu u prvenstvu zbog reprezentativnih takmičenja dočekuje na prvoj poziciji sa 28 bodova, IMT je na pretposlednjem 15. mestu sa osam.

IMT – Crvena zvezda 1:3 (0:1)

Stadion: „Lagator“ (Loznica). Gledalaca: oko 4.000. Sudija: Jovan Šegrt (Beograd). Strelci: Kur 56 (IMT) – Milson 35, Rodić 65, Silas 90+2 (Zvezda).

IMT (4-3-2-1): Vukliš – Popović, Bastaja, Batis, Konstantinov – Kur (od 69. Luković), Novičić (od 57. Krstović), Krstić (od 84. Bilaps) – Radočaj, De Kouto (od 57. Stevanović) – Jović (od 57. Lebi).

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Glazer – Prucev (od 87. Seol), Leković, Điga, Rodić- Kanga, Dalsio – L. Ilić (od 62. Katai), Maksimović (od 76. Silas), Milson (od 62. Radonjić) – Duarte.

Drugo poluvreme: IMT – Crvena zvezda 1:3

90+4′ – Kraj utakmice!

90+2′ – GOL ZA ZVEZDU! Tačku na pobedu crveno-belih stavlja Silas. Kanga je izveo slobodan udarac, a fudbaler iz DR Konga je sve dobro pratio i udarcem iz prve sa desne strane savladao je Vukliša!

90+2′ – Utakmica je produžena za tri munuta.

80′ – Dve dobre prilike za Kataija u razmaku od minut, no u oba slučaj Vukliš je sjajno intervenisao.

69′ – Postigli su gosti još jedan pogodak. Strelac je bio Bruno Duarte, ali pogodak Brazilca je poništen zbog ofsajda.

65′ – ZVEZDA PONOVO VODI! Iskupio se za grešku Rodić i vratio je prednost crveno-belima. Kanga je izveo korner, a iskusni levi bek je bio najbolji u skoku i glavom je smestio loptu u mrežu.

FOTO: FK Crvena zvezda

56′ – IMT POSTIŽE GOL! Neverovatan gol postigao je Joan Kur. Milan Rodić je pogrešio, Francuz je primetio da je Glazer izleteo i šutirao je skoro sa centra i majstorski pogodio za izjednačenje u Loznici.

51′ – Veliku priliku imao je Milson. Ipak, i da je Angolac postigao gol on bi bio poništen zbog ofsajda u kom se nalazio.

46′ – Počelo je drugo poluvreme u Loznici!

Prvo poluvreme: IMT – Crvena zvezda 0:1

45′ – Kraj prvog poluvremena!

40′ – Nije imao sreće Duarte. Sjajnim driblingom se oslobodio čuvara i šutirao, ali stativa je spasila formalnog domaćina.

36′ – ZVEZDA VODI! Otključali su crveno-beli bravu rivala. Lepo su kombinovali Dalsio i Milson. Ovaj prvi je sjajno proigrao reprezentativca Angole koji je ušao u kazneni prostor poslao loptu u bliži ugao i na taj način doneo prednost aktuelnom šampionu Srbije.

34′ – Dobar napad IMT-a. Radočaj je centrirao sa desne strane, a udarac Krtsića glavom je otišao preko gola koji čuva Omri Glazer.

32′ – Gosti su izveli već sedam kornera i nisu uspeli ozbiljnije da zaprete, te promene rezultata nema nakon pola sata igre.

24′ – Neverovatno šta promašuje Zvezda! Najpre je Konstantinov praktično sa gol linije spasao pogodak Milsona, a onda je Bastaja izblokirao pokušaj Maksimovića.

21′ – Nova šansa za crveno-bele. Rodić je poslao loptu u sredinu na loptu je natrčao Jegor Prucev, šutirao je iz prve, no opet je Vukliš sjajno intervenisao.

15′ – Prvi žuti karton dobio je Novčić. Neoprezno je startovao na sredini terena i za Jovana Šegrta nije bilo dileme da li da mu pokaže karton.

14′ – Imali su gosti nekoliko prilika da povedu, pogodili su i okvir gola ipak mreža Vukliša je ostala netaknuta.

1′ – Počela je utakmica u Louznici!

Sastavi timova:

IMT (4-3-2-1): Vukliš – Popović, Bastaja, Batis, Konstantinov – Kur, Novčić, Krstić – Radočaj, De Kouto – Jović.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Glazer – Prucev, Leković, Điga, Rodić- Kanga, Dalsio – Ilić, Maksimović, Milson – Duarte.

Uoči meča:

Šampion naše zemlje se nalazi u seriji od sedam prvenstvenih pobeda i nema dileme da je i na ovom duelu veliki favorit. Sa druge strane „traktoristi“ su vezali četiri poraza i ne dočekuju u dobroj formi duel sa ekipom sa „Marakane“.

Zvezda je prošle sezone oba puta pobedila IMT. Crveno-beli su kao gosti trijumfovali sa 1:2, dok su na stadionu „Rajko Mitić“ slavili sa 2:0.

Izabranici Vladana Milojevića ovaj meč dočekuju kao prvi na tabeli sa 25 bodova, a „traktoristi“ su poziciji 15 sa osam bodova.

BONUS VIDEO: Novosti na stadionu Đuzepe Meaca dan pred meč Lige šampiona Inter – Zvezda

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst