Crvena zvezda i Partizan igraju večiti derbi u polufinalu Kupa Srbije, a prenos te utakmice možete da pratite uživo uz portal „Novosti“.

ЗВЕЗДА - ПАРТИЗАН: Црвено-бели демонтирају парни ваљак у полуфиналу Купа Србије!

FOTO: FK Crvena zvezda

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN (poluvreme u toku) 2:0 (Olajinka 28′, 30′)

 – Crvena zvezda je imala više šuteva i generalno (četiri naspram dva) i u okvir gola (2:1), ali je Partizan imao veći posed lopte (54%-46%). Crveno-beli su napravili više prekršaja (9:5), gosti iz Humske su imali više kornera (5:3) a u ofsajdima je bilo 2:1 „za“ šampiona.

45+4 – Kraj prvog poluvremena. Crvena zvezda vodi zasluženo. Iskoristili su domaći greške protivnika koji je u samo jednoj situaciji zapretio.

45′ Produžena je utakmica dva minuta. Krvave glave na travi je završio fudbaler Partizana Nikola Antić. Ukazana mu je nešto duže pomoć, te će se sigurno igrati i duže.

PROČITAJTE JOŠ: RUŽNE SCENE: Evo šta su „grobari“ radili Zvezdinom Hvangu na večitom derbiju

36′ – Sreća po Stamenića da je bio ofsajd. Izašao je sam pred golmana Jovanovića,

29′ GOL Centirirao je Mijailović sa desnog krila, Olajinka grudima primio loptu, oslobodio se tako Filipovića i  zakucao loptu s ruba peterca.

PROČITAJTE JOŠ: GOL ZA GOLOM NA DERBIJU: Olajinka primio loptu na grudi, pa poslao projektil u mrežu Partizana

27′ GOL! Nakon kornera vratio je Bukari do Hvanga, on driblingom našao Olajinku, na kraju autogol Filipovića!

PROČITAJTE JOŠ: ERUPCIJA ODUŠEVLjENjA NA „MARAKANI“: Gol kojim je Zvezda povela u Kup derbiju (VIDEO)

21′ Nakon kornera koji je izveo Hvang usledila je kontra Partizana. Severina je proigrao Baždara, koji je šutirao loše – preko gola.

15′ Velika prilika za Partizan. PObegao je Goh odbrani, probao je da pogodi bliži ugao, dobro reaguje Glazer!

PROČITAJTE JOŠ: PRVI PUT U ISTORIJI: Kapiten Partizana dobio žuti karton pre nego što je večiti derbi počeo!

8′ Za sada pritiska više Partizan, dva kornera već izveo je Antić. Imao je Osman Bukari na drugoj strani dobru šansu, međutim izgubio je loptu petljajući pred šesnaestercom rivala.

6′ Korner za Crvenu zvezdu, izveo ga je Antić. Dobro je poslao loptu na prvu stativu, lepo se brani domaćin.

3′ Pokušao je Ivnaić da proigra Endiajea, odlično je postavljen bio Filipović.

1′ utakmica je kasnila nekoliko minuta. Igor Duljaj je kraj svoje klupe okupio kompletan tim crno belih. Pre samog početka meča igrač Partizana Svetozar Marković dobio je žuti karton.

19.02 – Dugogodišnji ekonom Crvene zvezde Dragan Milanović preminuo je u 55. godini, utakmica je počela minutom ćutanja.

18.34 – Obratio se pred meč i trener Partizana Igod Duljaj koji nije održao redovnu konferenciju za medije.

– Nismo sujeverni i nismo promašili put. Došli smo na vreme. najvažnije je da odradimo to što smo planirali, a to je da pokušamo da dobijemo Crvenu zvezdu. imamo cilj, imamo ambiciju. Neće biti ni malo lako, jer smo i pre nekoliko dana imali utakmicu. Neće biti iznenađenja. Nadam se da će doći dosta navijača, zbog vremena, da gleda ovu utakmicu.

Duljaj je potom prokomentarisao činjenicu da nije bilo konferencije pre meča i istakao da nema šta da doda, kao i to da je sve poznato jer su ekipe igrale derbi pre nekoliko dana u prvenstvu.

– Nisam ja odložio konferenciju za štampu. To je uradio klub, a mi samo izvršavamo to što klub postavi ispred nas. Nemam šta da dodam. Biće vremena. Hajde da se skoncentrišemo na ono što nas očekuje večeras.

Foto: Printskrin/Arena sport

Dodao je trener Partizana da nisu vežbali penale

18.34 – Trener Vojvodine Božidar Bandović o triler pobedi u polufinalu Kupa Srbije

18.30 – BRUKA NOVOSAĐANA: Navijači Vojvodine vređali trenera Kragujevca na nacionalnoj osnovi, a pobedu im doneo – Seid (FOTO)„POBEDA ZA KLUB, PREDSEDNIKA!“ 

18.03 – VOJVODINA U FINALU KUPA: Novosađani u neverovatnoj završnici pobedili Radnički

18.00 – GRIZE U ODBRANI: Neverovatna situacija u utakmici Radnički – Vojvodina, malo ko je ovo očekivao (VIDEO)

17.51 – Poznati su sastavi za polufinale Kupa Srbije.

CRVENA ZVEZDA: Glazer – Mijailović, Dragović, Spajić, Rodić – Stamenić, Hvan – Bukari, Ivanić, Olajinka – Endijaje.

PARTIZAN: Jovanović – Filipović, Kovačević, Marković, Antić – Ovusu, Goh – Severina, Zahid, Kalulu – Baždar.

UOČI MEČA

Nakon 173. večitog derbija, vreme je za još jedan meč koji bi trebalo da nosi epitet „praznik fudbala“. Burno je bilo u subotu, nadamo se da će manje burno biti ovog puta, ali ne treba da čude emocije na terenu – u pitanju je, ipak, najveća svetkovina srpskog fudbala. A i ulog nije mali, plasman u finale.

Međusobni dueli u kupu

Zvezda i Partizan odigraće 41. meč u kup takmičenju. Zvezda je slavila na 21 utakmici, dok je Partizan trijumfovao na 14 mečeva, a bez pobednika su odigrana pet duela. Gol razlika je 59:50 u korist crveno-belih.

Poslednji duel u okviru Kupa Srbije pomenuti timovi su odigrali 26. maja 2022. godine. Zvezda je pobedom u finalu – 2:1 osvojila najmasovnije takmičenje u državi.

Fudbaleri Partizana poslednji put su trijumfovali na Zvezdinom stadionu 23. maja 2019. godine u finalu Kupa Srbije. Od tada su odigrali devet utakmica na stadionu „Rajko Mitić“, uključujući i poslednji ligaški susret.

Partizan pred meč nije održao redovnu konferenciju za medije.

REČ TRENERA CRVENE ZVEZDE – Milojević: Ne želim da pričam o onome što se dešava u Partizanu

 – Realizacija je nešto što se pokazalo u prethodnih utakmicama, ali hoću da verujem da je dobro što stvaramo šanse i doći će vreme kada ćemo ih pretvarati u golove na jednostavniji način. Ne bih o tome da li nam je to problem, jer svaki napadač želi da postigne gol. Tu spadaju i koncentracija i veština, ali činjenica je da Partizan ima dva sjajna golmana – Jovanovića i Krunića. Možemo da pričamo hipotetički, ali idemo dalje i hoćemo da verujemo da treba da budemo koncentrisaniji u završnici, no i to zavisi od situacije. Ne želim da pričam o onome što se događa u Partizanu. Znaju moji igrači šta smo pričali i kako treba da se ponašaju. Sve ovo drugo je nešto što me ne dotiče i što ne želim da komentarišem. Imam fokus na moju ekipu i moju igru.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst